#EspaisSegursVNG

Vilanova posa en marxa una campanya contra la violència masclista a perruqueries i centres d'estètica

L'Ajuntament impulsa la iniciativa per a que les dones i les persones LGBTI percebin aquests establiments com a espais de confiança on explicar les seves experiències

Vilanova posa en marxa una campanya contra la violència masclista a perruqueries i centres d'estètica. Ajuntament de Vilanova

Vilanova posa en marxa una campanya contra la violència masclista a perruqueries i centres d'estètica. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Les perruqueries, barberies i centres d'estètica de Vilanova i la Geltrú ja es poden sumar a la campanya "Espais segurs" (#EspaisSegursVNG). L'Ajuntament impulsa la iniciativa per a que les dones i les persones LGBTI percebin aquests establiments com a espais de confiança on explicar les seves experiències i, alhora, els establiments disposin d'informació sobre els recursos municipals a l'abast de la ciutadania en cas de patir violències masclistes o lgbtifòbia.

Agents municipals per la Convivència faran un porta a porta durant les properes setmanes per informar les professionals dels establiments sobre com acollir les vivències des de l'escolta activa i, si cal, que puguin informar la clientela sobre els serveis que hi ha a la ciutat per atendre discriminacions per raó d'orientació sexual, identitat i/o expressió de gènere. Els establiments adherits a la campanya tindran díptics informatius sobre l'Espai d'Equitat i s'identificaran amb l'enganxina "Espai segur" a la porta. A la ciutat hi ha 124 perruqueries i barberies, i 66 centres d'estètica i/o bellesa.

Com ha explicat la regidora de Convivència i Equitat, Marta Guinda, “les perruqueries, barberies i els centres d'estètica són espais de diàleg on es creen vincles propers entre la clientela i les professionals. Aquesta campanya pretén identificar aquests establiments com “espais segurs”, on les dones i persones LGTBI podran trobar informació dels recursos disponibles en el cas d'haver patit algun tipus de violència o discriminació.”

Els establiments identificats com “Espais Segurs” podran informar dels recursos disponibles a Vilanova i la Geltrú per a les persones que hagin viscut una situació de violència masclista o lgtbifòbia. A Vilanova i la Geltrú hi ha el SIAD-SAI (Servei d'Informació i Atenció a les Dones-Servei d'Atenció Integral), on s'ofereix orientació i atenció a totes les dones i a les persones LGTBI. Aquests serveis són gratuïts i s'ubiquen a l'Espai d'Equitat, a la plaça de la Vila, 8. L'equip de professionals atén de dilluns a divendres.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local