Alerta sanitària

Les residències faran un test ràpid d'antigens als usuaris abans de Nadal i un cribratge universal amb PCR després

Les sortides seran d'un mínim de tres dies i els residents només podran estar en contacte amb una bombolla

Les residències faran un test ràpid d'antigens als usuaris abans de Nadal i un cribratge universal amb PCR després. ACN

Les residències faran un test ràpid d'antigens als usuaris abans de Nadal i un cribratge universal amb PCR després. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Totes les residències de Catalunya faran un test ràpid d'antigen a tots els residents entre el 21 i el 24 de desembre i, després de Nadal, un cribratge universal amb PCR. Així consta al Protocol operatiu sobre al interacció residents-familiars i treballadors en període de Nadal a les residències de gent gran, aprovat per Salut. El document afirma que es prioritzaran les sortides llargues dels residents "de com a mínim tres dies o més" i mantenint contacte amb una única bombolla de convivència. No s'autoritzaran sortides encadenades, ja siguin llargues o curtes, i excepcionalment es permetran sortides d'un dia o de cap de setmana. Els centres podran organitzar estratègies de tests ràpids als familiars que visitin els avis a les residències.

Les sortides d'un dia o cap de setmana seran fruit de l'acord entre resident i família, equip assistencial i direcció del centre.

Pel que fa als passeigs terapèutics pels voltants de la residència amb familiars, es faran assegurant les mesures de protecció, i en tornar, no caldrà fer cap prova o test als residents.

El protocol inclou també que les residències maximitzaran i ampliaran els espais destinats a les visites de familiars. La recomanació és que hi vagin tres persones simultàniament. En els centres en que no es puguin fer visites per motius epidemiològics, es posarà a disposició dels residents i de les famílies el mitjans per fer trobades telemàtiques "de forma àmplia" durant el Nadal.

A més, es recomana als familiars tenir especial cura durant els set dies anteriors a la vista o sortida, evitant qualsevol interacció amb persones de fora de la bombolla de convivència. A més, sempre que hi hagi una sortida d'un resident s'haurà de signar una autodeclaració responsable en què es garantirà l'aplicació de les mesures de protecció i el coneixement del risc de no seguir les recomanacions.

El Departament de Salut ha indicat que totes les mesures que contempla el protocol són de caràcter excepcional per a aquestes dades i "estan supeditades a l’evolució dels indicadors epidemiològics i a les recomanacions de Salut Pública".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local