Alerta sanitària

Les residències faran un test ràpid d'antigens als usuaris abans de Nadal i un cribratge universal amb PCR després

Les sortides seran d'un mínim de tres dies i els residents només podran estar en contacte amb una bombolla

ACN Barcelona 16-12-2020 13:15 Lectures 1386
Les residències faran un test ràpid d'antigens als usuaris abans de Nadal i un cribratge universal amb PCR després. ACN

Les residències faran un test ràpid d'antigens als usuaris abans de Nadal i un cribratge universal amb PCR després. ACN

Totes les residències de Catalunya faran un test ràpid d'antigen a tots els residents entre el 21 i el 24 de desembre i, després de Nadal, un cribratge universal amb PCR. Així consta al Protocol operatiu sobre al interacció residents-familiars i treballadors en període de Nadal a les residències de gent gran, aprovat per Salut. El document afirma que es prioritzaran les sortides llargues dels residents "de com a mínim tres dies o més" i mantenint contacte amb una única bombolla de convivència. No s'autoritzaran sortides encadenades, ja siguin llargues o curtes, i excepcionalment es permetran sortides d'un dia o de cap de setmana. Els centres podran organitzar estratègies de tests ràpids als familiars que visitin els avis a les residències.

Les sortides d'un dia o cap de setmana seran fruit de l'acord entre resident i família, equip assistencial i direcció del centre.

Pel que fa als passeigs terapèutics pels voltants de la residència amb familiars, es faran assegurant les mesures de protecció, i en tornar, no caldrà fer cap prova o test als residents.

El protocol inclou també que les residències maximitzaran i ampliaran els espais destinats a les visites de familiars. La recomanació és que hi vagin tres persones simultàniament. En els centres en que no es puguin fer visites per motius epidemiològics, es posarà a disposició dels residents i de les famílies el mitjans per fer trobades telemàtiques "de forma àmplia" durant el Nadal.

A més, es recomana als familiars tenir especial cura durant els set dies anteriors a la vista o sortida, evitant qualsevol interacció amb persones de fora de la bombolla de convivència. A més, sempre que hi hagi una sortida d'un resident s'haurà de signar una autodeclaració responsable en què es garantirà l'aplicació de les mesures de protecció i el coneixement del risc de no seguir les recomanacions.

El Departament de Salut ha indicat que totes les mesures que contempla el protocol són de caràcter excepcional per a aquestes dades i "estan supeditades a l’evolució dels indicadors epidemiològics i a les recomanacions de Salut Pública".

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No