Dia Internacional del Migrant

L'OMS demana que "s'incloguin els migrants en els plans de vacunació" independentment de l'estatus jurídic

Els migrants o refugiats tenen menys accés als sistemes de salut per por a la deportació o la detenció

ACN Brussel·les 18-12-2020 19:39 Lectures 2455

L'Organització Mundial de la Salut (OMS) ha demanat als governs que "s'incloguin els migrants en els plans de vacunació", independentment de les condicions jurídiques que tinguin. En una roda de premsa aquest divendres, el director general de l'OMS, Tedros Adhanom ha assenyalat que "cal garantir l'accés a la immunització i als serveis sanitaris primaris" i "assegurar l'accés igualitari a les vacunes". "És fonamental que les persones més vulnerables no quedin fora dels esforços mundials desplegats per lluitar contra la covid-19", que no només són molt susceptibles a patir inseguretat, ansietat o depressió, sinó que en general, tenen menys accés als sistemes de salut per "por a la deportació o la detenció" als centres sanitaris, ha dit l'OMS.

Coincidint amb el Dia Internacional del Migrant, la iniciativa global per la vacunació contra la covid-19 COVAX ha anunciat l'acord de compra de 2.000 milions de dosis de vacunes perquè arribin als migrants, refugiats o sol·licitants d'asil.

"Els obstacles a què s'enfronten per accedir a l'atenció sanitària són interminables, en alguns països ser un migrant regular és un requisit per tenir accés a la salut, i això deixa fora a molts migrants irregulars", ha lamentat el director general de l'Organització Internacional de les Migracions, Antonio Vitorino. L'acord de compra permetrà que els països i economies col·laboradors del COVAX facilitin l'accés a les vacunes per a grups vulnerables de manera igualitària i justa.

A més, Vitorino ha fet una crida a la comunitat internacional perquè es faci càrrec de la "responsabilitat compartida de rebre elevades quantitats de refugiats, sol·licitants d'asil i migrants" i ha recalcat la importància d'un enfocament "adequat i exhaustiu" dels plans de vacunació als camps de refugiats.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No