Equipaments

L'Ajuntament de Vilanova lloga per deu anys una nau com a espai jove i polivalent

Adrià Guevara: 'hem volgut fer una reforma prou polivalent com perquè més endavant, quan tinguem l'equipament juvenil definitiu, aquesta nau pugui ser un equipament de ciutat'

Redacció Vilanova i la Geltrú 22-12-2020 16:45 Lectures 5796
L'Ajuntament de Vilanova lloga per deu anys una nau com a espai jove i polivalent. Ajuntament de Vilanova

L'Ajuntament de Vilanova lloga per deu anys una nau com a espai jove i polivalent. Ajuntament de Vilanova

Els regidors de Joventut i d'Urbanisme han fet una visita a les obres d'adequació de la nau que l'Ajuntament ha llogat per substituir la Nau del Ferrocarril fins que el nou equipament juvenil sigui una realitat.

Adrià Guevara i Xavier Serra han visitat l'espai amb representants de la Coordinadora d'entitats juvenils de la ciutat, amb qui estan acabant de lligar el model de cogestió d'aquesta nau, seguint el model que va funcionar amb encert fins fa dos anys amb la nau del Ferrocarril, i també l'any passat amb l'envelat.

El regidor de Joventut ha explicat que l'Ajuntament ha llogat l'equipament per 10 anys, “i preveiem un espai propi de Joventut cogestionat amb la Coordinadora d'Entitats Juvenils, que té un dret d'ús preferencial sobre aquest espai. Però hem volgut fer una reforma prou polivalent com perquè més endavant, quan tinguem l'equipament juvenil definitiu, aquesta nau pugui ser un equipament de ciutat, utilitzada per a altres usos, siguin de cultura, d'esports, o d'altres àmbits”.

Les restriccions actuals per la pandèmia no permetran celebrar de moment esdeveniments nocturns de gran format, així que la Regidoria de Joventut ja prepara un programa d'activitats de lleure educatiu per poder dur a terme en durant l'any, en horaris de tarda i vespre, caps de setmana i vacances escolars.

Guevara ha anunciat que el nom de l'equipament també es decidirà de manera compartida, i per això s'han proposat tres noms que portaran a votació pública a finals de gener a través del portal de participació de l'Ajuntament participa.vilanova.cat. Podran votar joves entre 16 i 35 anys empadronats a la ciutat.

El regidor d'Urbanisme, Xavier Serra, ha explicat que les obres d'adequació, amb un pressupost de 160 mil euros, han convertit la nau en un espai multifuncional molt versàtil, que permeti utilitzar-la amb diversos formats.

“Partint de la premissa que ha de ser un equipament segur, s'ha destinat una part  important a la sortida d'emergència. A més de la seguretat, les altres premisses han estat la versatilitat i l'aprofitament i optimització dels recursos econòmics. Hem utilitzat materials reciclables i reaprofitables, com els mòduls prefabricats per als sanitaris, que quan acabi el lloguer es poden reutilitzar en altres espais i serveis municipals”, ha explicat el regidor.

La nau disposa de prop de 800 metres quadrats de superfície, amb un aforament màxim, depenent de la tipologia d'activitat, de prop de 800 persones, una mica més que el que gaudia la nau del Ferrocarril.

Les instal·lacions sostenibles també inclouen llums led, plaques absorbents al sostre per evitar la reverberació del so, i un sistema de renovació de l'aire que recupera i fa d'intercanviador de calor, sense afectar directament la temperatura. L'equipament disposa d'espai per a un escenari, una barra, un espai de “backstage” i els lavabos.

La nau es troba al carrer de Marcel·lí Gené, prop de les pistes d'atletisme, en un polígon industrial i just davant del torrent de la Piera, una ubicació molt propera a la que tenia l'envelat l'any passat.. Com que es preveu que se'n faci ús de nit, i amb la voluntat de prioritzar la seguretat, s'ha previst fer un tancament perimetral del torrent per evitar riscos, sigui de caiguda o d'altres situacions que puguin representar un perill per a les persones.

Es preveu que les activitats a la nau es puguin iniciar a partir del primer trimestre del 2021.

L'Ajuntament de Vilanova lloga per deu anys una nau com a espai jove i polivalent
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No