TELECOMUNICACIONS

Telefónica té previst fer arribar el 5G al 81% de la població de Catalunya abans que acabi l'any

La companyia ja ha instal·lat aquesta tecnologia a més de 200 municipis i dóna cobertura al 78% de la població

Pla mitjà del president executiu de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, durant una conferència al Mobile World Congress, el 25 de febrer del 2019.

Pla mitjà del president executiu de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, durant una conferència al Mobile World Congress, el 25 de febrer del 2019.

Telefónica té previst fer arribar el 5G al 81% de la població de Catalunya abans que acabi l'any. A través d'un comunicat emès aquest dimecres, la companyia assenyala que ja ha instal·lat aquesta tecnologia a més de 200 municipis del país i que dóna cobertura al 78% de la població, superant així els objectius que s'havia marcat de cara al present exercici. Aquest 2020, l'empresa havia planificat encendre un total de 176 poblacions. Amb aquest desplegament, Telefónica ha instal·lat el 5G a totes les capitals de província de Catalunya, així com les principals ciutats i diversos nuclis de població de mida mitjana i petita, alguns d'ells amb menys de 150 habitants.

La companyia assenyala que la posada en marxa del 5G respon a "un compromís amb la societat i amb la digitalització del país dins el pacte digital". En aquest sentit, el president de Telefónica, José María Álvarez-Pallete, destaca que la posada en marxa del 5G és "un salt de nivell cap a la hiperconnectivitat que canviarà assegura futur d'Espanya".

Segons l'empresa, el 5G permetrà una connectivitat "ultraràpida" i unes capacitats "diferencials" pel que fa a l'amplada de banda, la latència i la capacitat per connectar milions de dispositius.

El comunicat de Telefónica arriba el mateix dia que el govern espanyol ha publicat les condicions per la licitació de 20 MHz que estaven sense adjudicar d'una de les freqüències de 5G identificades com a prioritàries a Europa. Es tracta de dues concessions de 10 MHz cada una amb un preu de sortida de 21 MEUR per a cada concessió. Ambdues estaran vigents fins a desembre de 2038.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!