Curs 2020/21

La Generalitat assegura que els alumnes tornaran a l'escola l'11 de gener i anuncia cribratges als professors

Els docents es faran les proves mitjançant automostres entre el primer dia de classes i finals de mes

ACN Barcelona 06-01-2021 12:44 Lectures 2553
La Generalitat assegura que els alumnes tornaran a l'escola l'11 de gener i anuncia cribratges als professors. ACN

La Generalitat assegura que els alumnes tornaran a l'escola l'11 de gener i anuncia cribratges als professors. ACN

El director general de Centres Públics, Josep Gonzàlez-Cambray, ha assegurat aquest dimecres que els alumnes tornaran a l'escola a partir de l'11 de gener i ha descartat així tornar a endarrerir l'inici del segon trimestre a les aules. En una entrevista a Catalunya Ràdio, González-Cambray ha defensat que els centres educatius són segurs i ha posat d'exemple els quatre mesos que ja es porten de curs, en què només s'han hagut de confinar el 5% dels grups davant el 95% que ha pogut assistir a classe amb normalitat. El director general de Centres Públics també ha anunciat un cribratge amb PCR entre els 170.000 docents de 5.130 centres educatius del país entre l'11 i el 29 de gener mitjançant automostres que després es remetran al laboratori.

González-Cambray ha detallat que és un projecte que s'està desenvolupant amb el Departament de Salut i que s'iniciarà a partir de dilluns, coincidint amb el retorn a les escoles dels professors i alumnes. Abans, ha dit, els docents hauran rebut formació de com agafar-se la mostra a través d'un frotis nasal. L'objectiu dels cribratges és detectar possibles casos de positius asimptomàtics i tallar la cadena de transmissió del virus.

En la primera setmana, les proves es faran en el 45% dels centres, seguit del 35% durant la segona setmana i el 20% en la tercera. D'aquesta manera, també es busca que aquestes proves es facin de manera esglaonada, començant pels municipis grans, i cobrir les places dels positius amb professors substituts.

En qualsevol cas, el director general de Centres Públics ha descartat que l'11 de gener les classes no es reprenguin. Ha deixat clar que la Generalitat escolta les opinions dels experts però ha reivindicat les escoles com un espai segur. "El comportament del virus a les escoles durant aquests quatre mesos ens diu que han d'estar obertes", ha insistit González-Cambray, que també ha deixat clar que els centres educatius "han de ser l'últim que es tanqui" i ha reiterat que "no actuen d'amplificadors".

Per González-Cambray, els beneficis de tornar a les classes "superen els riscos" i ha comentat que "no hi ha alternativa que les escoles estiguin obertes per un tema d'equitat i qualitat educativa".

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No