Curs 2020/21

Ustec-STEs reclama ajornar la presencialitat a les escoles i començar el segon trimestre telemàticament

El sindicat posa en dubte que els professors rebin els kits per fer-se la prova PCR, tal com ha anunciat Educació

ACN Barcelona 06-01-2021 15:29 Lectures 2438

El sindicat USTEC-STEs ha demanat aquest dimecres endarrerir la presencialitat a les aules més enllà de l'11 de gener, data prevista per al retorn a classe dels estudiants a Catalunya. Un dels seus representants, David Caño, ha proposat adoptar l'exemple del Regne Unit o l'Aragó amb l'objectiu que el retorn a les aules les pugui fer amb garanties de seguretat sanitària, segons ha manifestat en una entrevista a Catalunya Ràdio. El representant sindical ha posat en dubte, d'altra banda, que els kits de PCR perquè els professors es puguin agafar mostres estiguin disponibles a partir de dilluns, com ha assegurat el director general de Centres Públics, Josep González-Cambray.

Per Caño, es podria retardar la presencialitat fins a principis de febrer, una mesura que seria "molt provisional" i que "no vol dir que no s'estigui fent un treball amb l'alumnat a casa", ha puntualitzat. El representant d'USTEC-STEs ha dit que aposta per un retorn a les aules "amb garanties" i ha assegurat que reprendre el curs després de les vacances de Nadal a distància "no és tan greu sinó que genera una situació mes segura" davant l'increment diari de casos de coronavirus.

Caño, que ha descartat que un retorn provisional a la formació telemàtica comportés conseqüències psicològiques en els alumnes ni a nivell curricular, ha recordat que el primer trimestre els centres han estat oberts però que ha sigut "a costa de la salut dels docents". "El nombre de baixes laborals del trimestre passat ja triplica les de tot el curs passat", ha assegurat.

David Caño ha volgut deixar clar que defensa la presencialitat perquè garanteix "menys discriminació i menys desigualtat" però ha insistit que cal fer-ho "en bones condicions de salut". "La situació és greu", ha advertit Caño, que també ha afegit que la situació ara és diferent a la del març quan d'un dia per l'altre les classes van passar a ser telemàtiques.

Pel que fa l'anunci del director general de Centres Públics del Departament d'Educació, Josep González Cambray, d'oferir kits de PCR als professors perquè s'agafin mostres a partir de dilluns, el representat sindical ha posat en dubte que realment sigui així. En aquest sentit, ha assenyalat que els docents encara esperen els ordinadors que els va prometre González-Cambray en cas de tornar a un model híbrid o telemàtic.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No