Alerta sanitària

El 5,7% de les persones a les que se'ls ha ofert administrar la vacuna contra la covid l'ha rebutjat

El 55% dels immunitzats són usuaris de residències, on s'ha vacunat a una de cada quatre persones que hi viuen

ACN/ Maria Belmez Barcelona 07-01-2021 16:00 Lectures 1596
El 5,7% de les persones a les que se'ls ha ofert administrar la vacuna contra la covid l'ha rebutjat. ACN

El 5,7% de les persones a les que se'ls ha ofert administrar la vacuna contra la covid l'ha rebutjat. ACN

El 5,7% de les persones dels col·lectius prioritzats a les que se'ls ha ofert administrar ja la vacuna contra la covid ho ha rebutjat, segons ha explicat el coordinador de la unitat de seguiment de la covid-19 a Catalunya, Jacobo Mendioroz. El territori amb un major rebuig és Lleida, on s'arriba a l'11,74%, mentre que Tarragona presenta el percentatge més baix amb un 4,27%. Fins al moment s'han administrat unes 25.000 dosis i el 55% dels vacunats són persones que viuen a residències, on ja s'ha administrat la primera dosi a una de cada quatre d'aquestes persones. Mendioroz ha destacat que el percentatge de rebuig era d'un 10% en començar però que aquest ha anat, i anirà, a la baixa.

El coordinador ha afirmat que aquest rebuig pot respondre a dubtes "una mica lògics" en l'inici de la vacunació. Ha afegit però que "no té sentit" perquè la vacuna és segura. Mendioroz ha confiat que a mesura que avanci la campanya de vacunació, s'anirà reduint el percentatge de rebuig "fins a quedar com una anècdota".

En tot cas, Salut no disposa ara per ara de les xifres disgregades sobre el perfil de les persones que responen no a l'oferiment de la vacuna però preveu analitzar les dades més endavant, per exemple per grups d'edat o categories professionals. Això ha de permetre avaluar si són necessàries "accions informatives" per disminuir les taxes de rebuig. El que sí queda registrat és que a aquella persona se li ha ofert la vacuna i la seva resposta ha estat negativa.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No