Alerta sanitària

Sitges un total de 51 test d’antígens al personal de l’àmbit educatiu municipal

El cribatge per a la Covid-19, que s’ha dut a terme al personal de les Llars d’Infants El Cercolet i la Moixiganga i del Centre de Formació d’Adults ha donat com a resultat el 100% de les proves negatives

Redacció Sitges 11-01-2021 19:56 Lectures 1365
Sitges un total de 51 test d’antígens al personal de l’àmbit educatiu municipal . Ajuntament de Sitges

Sitges un total de 51 test d’antígens al personal de l’àmbit educatiu municipal . Ajuntament de Sitges

El servei de Salut Pública i la regidoria d’Educació de l’Ajuntament de Sitges han impulsat aquest dilluns al matí un cribatge a 51 persones de l’àmbit educatiu dels serveis municipals i totes han donat negatiu al test d’antígens. En total, s’ha realitzat la prova a 31 treballadores de les dues Llars d’Infants municipals (El Cercolet i La Moixiganga), 15 professionals del Centre de Formació d’Adults i també 5 professors del projecte Instruments, companys d’escola, que imparteixen classe a 4t i 5è de Primària de les escoles Esteve Barrachina, Maria Ossó, Miquel Utrillo i l’escola Pia. La regidoria de Salut Pública s’ha fet càrrec del cost de l’actuació.

Aquesta mesura preventiva pretenia detectar possibles casos positius asimptomàtics i evitar contagis el mateix dia que coincideix amb la represa de les classes després de les vacances de Nadal i així oferir major tranquil·litat a les famílies i al personal d’aquests centres.

El regidor d’Educació, David Martínez, ha assegurat que “amb aquestes proves oferim a tota la comunitat educativa de les Llars d’Infants municipals i al Centre de Formació d’Adults (CFA) un major grau de seguretat i confiança”. David Martínez també ha afirmat que “davant el dubte de si aquest personal entrava en el cribatge del Departament d’Educació de la Generalitat, l’Ajuntament va decidir avançar-se a les proves i assegurar-se de la mesura”. El regidor David Martínez demana “la màxima responsabilitat a tothom i no abaixar la guàrdia perquè estem en un moment molt difícil”. 

El CFA compta aquest curs escolar amb 180 alumnes que durant el primer trimestre no s’han hagut de confinar. La directora del Centre de Formació d’Adults, Montse Busom, s’ha mostrat molt satisfeta que s’hagi fet aquest cribatge de la Covid-19 “per tenir un retorn més segur” i ha declarat que “el fet que tots els treballadors hagin acceptat fer-se el test, és molt positiu pel conjunt del centre perquè pugui seguir funcionant i totes les classes puguin ser presencials, que és el que volem”.

Els tests d’antígens, coneguts popularment com a tests ràpids, permeten obtenir el resultat en 15 minuts, i es consideren una eina complementària a les PCR per diagnosticar la infecció per SARS-CoV-2 i per contenir la pandèmia.

Aquesta mesura se suma a altres cribatges que l’Ajuntament ha fet recentment com a les persones que van participar els dies 2 i 3 de gener a la recollida de  les cartes per part dels Patges Reials i també a tots els participants a ‘La Benvinguda dels Reis Mags d’Orient’.

Aquestes accions s’afegeixen a la a altres mesures implementades des de la regidoria de Salut Pública i el comitè COVID per evitar la propagació de la pandèmia, com per exemple, les campanyes de conscienciació o l’adquisició de material sanitari, entre altres. 

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No