Onada de fred

Vilanova posa en marxa els mòduls de l''operació fred', adaptant-los a les mesures anti-Covid

Els 3 mòduls que hi ha instal·lats i que s'han obert aquest cap de setmana, es preveu que estiguin oberts fins que el temps no millori

Vilanova posa en marxa els mòduls de l''operació fred', adaptant-los a les mesures anti-Covid. Ajuntament de Vilanova

Vilanova posa en marxa els mòduls de l''operació fred', adaptant-los a les mesures anti-Covid. Ajuntament de Vilanova

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú està oferint atenció a les persones sense llar aquests dies de baixes temperatures. Des d'aquest cap de setmana s'han posat en marxa els 3 mòduls de l'anomenada “Operació fred” als jardins de l'Hospital de Sant Antoni Abat.

El protocol inclou l'habilitació dels mòduls per passar la nit, l'activació dels professionals necessaris, i informar de l'obertura d'aquest recurs a les persones sense llar de la ciutat per part de l'equip del projecte sensellarisme i de la Policia Local.

La regidora d'Acció Social, Marta Guinda, ha explicat que “Tot i que no es complien els requisits meteorològics que marca el protocol i malgrat els condicionants de la pandèmia, l'Ajuntament ha activat l'Operació Fred perquè les persones sense llar de la nostra ciutat disposin d'un espai per dormir aquests dies de més fred”.

Els 3 mòduls que hi ha instal·lats i que s'han obert aquest cap de setmana, es preveu que estiguin oberts fins que el temps no millori. L'equip del projecte sensellarisme ha informat a les persones que dormen al carrer de l'obertura dels mòduls i de com han d'accedir a aquest recurs.

El protocol per l'onada de fred s'ha hagut d'adaptar enguany a les mesures per evitar la propagació de la Covid-19. Així, per mantenir les distàncies, la capacitat s'ha hagut de reduir a 3 persones, una per mòdul (o tres parelles si són convivents).

A finals d'any l'Ajuntament va reforçar els professionals que atenen el projecte d'atenció al sensellarisme a través de l'ampliació del contracte amb el grup ATRA. A més aquest projecte compta amb un pis d'inclusió que s'ofereix a les persones que volen abandonar el carrer i iniciar un procés de millora. 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local