Onada de fred

Vilanova posa en marxa els mòduls de l''operació fred', adaptant-los a les mesures anti-Covid

Els 3 mòduls que hi ha instal·lats i que s'han obert aquest cap de setmana, es preveu que estiguin oberts fins que el temps no millori

Redacció Vilanova i la Geltrú 12-01-2021 18:39 Lectures 914
Vilanova posa en marxa els mòduls de l''operació fred', adaptant-los a les mesures anti-Covid. Ajuntament de Vilanova

Vilanova posa en marxa els mòduls de l''operació fred', adaptant-los a les mesures anti-Covid. Ajuntament de Vilanova

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú està oferint atenció a les persones sense llar aquests dies de baixes temperatures. Des d'aquest cap de setmana s'han posat en marxa els 3 mòduls de l'anomenada “Operació fred” als jardins de l'Hospital de Sant Antoni Abat.

El protocol inclou l'habilitació dels mòduls per passar la nit, l'activació dels professionals necessaris, i informar de l'obertura d'aquest recurs a les persones sense llar de la ciutat per part de l'equip del projecte sensellarisme i de la Policia Local.

La regidora d'Acció Social, Marta Guinda, ha explicat que “Tot i que no es complien els requisits meteorològics que marca el protocol i malgrat els condicionants de la pandèmia, l'Ajuntament ha activat l'Operació Fred perquè les persones sense llar de la nostra ciutat disposin d'un espai per dormir aquests dies de més fred”.

Els 3 mòduls que hi ha instal·lats i que s'han obert aquest cap de setmana, es preveu que estiguin oberts fins que el temps no millori. L'equip del projecte sensellarisme ha informat a les persones que dormen al carrer de l'obertura dels mòduls i de com han d'accedir a aquest recurs.

El protocol per l'onada de fred s'ha hagut d'adaptar enguany a les mesures per evitar la propagació de la Covid-19. Així, per mantenir les distàncies, la capacitat s'ha hagut de reduir a 3 persones, una per mòdul (o tres parelles si són convivents).

A finals d'any l'Ajuntament va reforçar els professionals que atenen el projecte d'atenció al sensellarisme a través de l'ampliació del contracte amb el grup ATRA. A més aquest projecte compta amb un pis d'inclusió que s'ofereix a les persones que volen abandonar el carrer i iniciar un procés de millora. 

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No