Curs 2020/21

La Fundació Sant Antoni lliura els guardons dels premis Lalo als millors treballs de recerca de batxillerat

Els guardons estan dotats amb 600 € per als primers classificats i amb 300 per als segons, a més d’una estatueta obra de l’artista Rosa Tous

Redacció Vilanova i la Geltrú 13-01-2021 11:53 Lectures 1421
La Fundació Sant Antoni lliura els guardons dels premis Lalo als millors treballs de recerca de batxillerat. EIX

La Fundació Sant Antoni lliura els guardons dels premis Lalo als millors treballs de recerca de batxillerat. EIX

El Patronat de la Fundació Privada Sant Antoni Abat va decidir lliurar els Premis Lalo als millors Treballs de Recerca de Batxillerat, malgrat la situació excepcional per la pandèmia, d’acord amb la resolució del jurat dels premis, per tal de fer un reconeixement a l’esforç realitzat per les alumnes que han resultat guanyadores en aquesta tercera edició dels guardons. El lliurament dels premis s’ha fet a la seu de la Fundació.

Blanca Deusdad (com a Presidenta del Jurat 2020) i M. Dolors Camacho (Gerent de la Fundació) han fet lliurament, individualment, dels premis als treballs escollits.

Els premis han estat (nom de l’alumne i del treball presentat):

- Clàudia Miró Garcia, pel treball Literatura concentracionària: l’experiència als camps franquistes, en la categoria d’Humanitats (primer premi)
- Àuria Carrillo Guillamón, pel treball El somni del port, història de l’activitat marítima a Vilanova i la Geltrú, en la categoria d’Humanitats (segon premi).
- Sara Alidrissi Baatoze, pel treball Estudi de l’aerodinàmica de dos perfils alars, en la categoria de Ciències i Tecnologia (primer premi)
- Martina Génova Blanch, pel treball El paper de l’alumini: embolcall del Parkinson, en la categoria de Ciències i Tecnologia (segon premi)
- Sofía Pereda Ariño, pel treball L’herència de la retòrica i l’oratòria forenses clàssiques, en la categoria d’Arts (primer premi).

Els guardons estan dotats amb 600 € per als primers classificats i amb 300 per als segons, a més d’una estatueta obra de l’artista Rosa Tous. El segon premi en la categoria d’Arts ha estat declarat desert.

Des de la Fundació s’ha traslladat a les guanyadores l’alta qualitat dels treballs presentats i la dificultat del jurat en les seves decisions a l’hora de valorar els treballs presentats, al mateix temps que les encoratgem a continuar desenvolupant la seva formació i poder-nos trobar en un acte públic, com es mereixen,  l’any 2021.

La convocatòria dels Premis Lalo 2019/2020 ha estat possible gràcies al patrocini de Serra Grup Immobiliari i la col·laboració de Taller 3 Grup Arquitectura.

La presidenta del jurat dels Premis Lalo, la doctora i professora de la Universitat Rovira i Virgili Blanca Deusdad, ha recordat que el TRB (Treball de Recerca de Batxillerat) dins l’Estat espanyol només es fa a Catalunya i és molt ben valorat pel que suposa d’iniciació a la recerca. Destaca la dificultat de realitzar aquest esforç de recerca durant el curs de 2n de Batxillerat, amb la resta d’assignatures i en un període curt de temps, i posa de manifest la implicació de la Comunitat Educativa, dels tutors i tutores i del professorat, i també de les famílies. La professora Deusdad creu que és “molt lloable l’existència d’uns premis que donin reconeixement a tot aquest esforç”. Els treballs presentats, afegeix, tenen aspectes molt interessants i mereixerien ser publicats o extractats en articles. “Hi ha algunes perles”, afirma. En aquest sentit, destaca l’elecció de temes i idees originals, que trenquen una mica les tendències científiques per la seva novetat i interdisciplinarietat.

La presidenta del jurat dels Premis Lalo creu, d’altra banda, que caldria millorar la connexió entre els instituts i la universitat, fins i tot amb formació al professorat, per tal que hi hagués un millor transvasament d’informació. Creu que això repercutiria favorablement a l’hora d’evitar desigualtats entre l’alumnat que porta a terme aquesta primera experiència d’aproximació a la recerca.

La Fundació Sant Antoni lliura els guardons dels premis Lalo als millors treballs de recerca de batxillerat La Fundació Sant Antoni lliura els guardons dels premis Lalo als millors treballs de recerca de batxillerat La Fundació Sant Antoni lliura els guardons dels premis Lalo als millors treballs de recerca de batxillerat
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No