Crisi del coronavirus

L'Economat de Vilanova tanca l'any atenent més de 1.100 famílies, 250 més que el 2019

Aquesta setmana el servei ha reobert en l'habitual format de supermercat, després de 10 mesos repartint lots tancats

Redacció Vilanova i la Geltrú 13-01-2021 12:08 Lectures 1574
L'Economat de Vilanova tanca l'any atenent més de 1.100 famílies, 250 més que el 2019. Ajuntament de Vilanova

L'Economat de Vilanova tanca l'any atenent més de 1.100 famílies, 250 més que el 2019. Ajuntament de Vilanova

Aquesta setmana l'Economat ha tornat a funcionar amb el seu habitual format de supermercat, però reformat i ampliat per donar resposta a les noves necessitats. Des de l'inici de la pandèmia, l'Economat es va haver d'adaptar a un increment en el nombre de persones ateses, així com a totes les mesures d'higiene, distància i prevenció per evitar els contagis per Covid-19. És per això que es va establir un format de lots tancats, que el voluntariat preparava i lliurava a les famílies beneficiàries en funció del nombre de membres de la unitat familiar.

Les dades de persones ateses han augmentat de forma considerable enguany amb la cisi social derivada de la crisi sanitària per la Covid-19. El mes de desembre s'ha tancat amb 1.837 persones beneficiàries i 677 famílies, i un global anual de 1.126 famílies. L'any 2019 el global va ser de 877 unitats familiars, 249 menys que enguany.

La regidora d'Acció Social, Marta Guinda, ha destacat que “l'Economat és un projecte de ciutat que va més enllà d'oferir suport en l'alimentació a les famílies més vulnerables: també serveix per reduir el malbaratament alimentari de Vilanova. L'Economat no seria possible sense la tasca que fa Càritas al capdavant d'aquest projecte, la coordinació amb Acció Social, la col·laboració de moltes empreses, com Prysmian amb la cessió de l'espai, la donació de les sobralles alimentàries per part de molts supermercats, i la feina de moltes voluntàries”.

Fa temps que s'està treballant per retornar al model de supermercat/botiga en la que els beneficiaris, com sempre amb cita concertada, poden tornar a escollir els productes en funció de les seves necessitats i dels punts que tenen assignats pels serveis socials municipals.

El retorn al model de botiga ha estat possible gràcies a les obres que s'han realitzat per ampliar l'espai i poder donar resposta a l'augment de persones beneficiàries, garantint que es puguin mantenir les distàncies de seguretat. Unes tasques que han dut a terme un gran nombre de persones voluntàries, que han estat treballant intensament tot aquest temps.

L'augment de persones ateses també ha fet que augmentin les necessitats de voluntariat, i és per això que Càritas, que gestiona el servei, està fent una crida a través de les xarxes socials. Tothom qui estigui interessat en col·laborar amb l'Economat, s'hi pot posar en contacte a través del correu electrònic economatvng@gmail.com

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No