Curs 2021/22

Els centres educatius podran fer jornades de portes obertes presencials amb cita prèvia i en grups de màxim 10 persones

Les visites hauran de ser preferentment a l'aire lliure i s'organitzaran de forma esglaonada

ACN/ Maria Belmez Barcelona 13-01-2021 18:27 Lectures 1802
Els centres educatius podran fer jornades de portes obertes presencials amb cita prèvia i en grups de màxim 10 persones. ACN

Els centres educatius podran fer jornades de portes obertes presencials amb cita prèvia i en grups de màxim 10 persones. ACN

Els centres educatius podran fer jornades de portes obertes presencials de cara a la preinscripció 2021-2022 després que aquesta modalitat es cancel·lés el curs passat per la pandèmia. El Departament d'Educació ha autoritzat que així sigui i ha fet arribar als centres unes instruccions per a la seva realització, ales que ha tingut accés l'ACN. Així, s'haurà de demanar cita prèvia i la presència de les famílies en els centres s'haurà d'organitzar en grups de com a màxim 10 persones, acompanyades de fins a tres persones del centre. A l'entrada de l'escola s'haurà de prendre la temperatura als visitants i caldrà rentar-se les mans amb gel hidroalcohòlic. El format de les visites haurà de ser el d'una reunió i "preferentment a l'aire lliure".

Educació estableix que els centres hauran d'organitzar el sistema de cita prèvia per assignar torn a les famílies, de manera individual o fins a 10 persones, de tal manera que s'eviti la presència simultània de famílies de grups diferents abans, durant i després de cada torn.

La preinscripció està prevista del 15 al 24 de març de manera telemàtica però el Departament no estableix un calendari tancat per a les portes obertes sinó que els centre les podran organitzar "durant el període que considerin adient". L'objectiu és garantir que aquestes visitis es facin de forma "esglaonada".

En el cas que la visita es faci a l'interior, les finestres hauran d'estar obertes. Les instruccions concreten també que la visita dels diferents espais del centre "s'ha de fer en el marc d'aquesta reunió o de manera virtual".

A més, s'hauran de seguir les recomanacions bàsiques, com la distància mínima d'1,5 metres entre les persones participants a la jornada que no pertanyin al mateix grup de convivència. S'especifica també que no es podrà lliurar cap documentació en paper.

D'altra banda, abans i després de cada visita el centre haurà de desinfectar els espais utilitzats, especialment les superfícies de contacte com cadires, taules o poms de les portes.

Al document, la conselleria reconeix el "gran esforç organitzatiu" que van dur a terme els centres el curs passat per poder traslladar al format telemàtic les visites. Tot i això, defensa que "el desitjable per al procés d'admissió per al curs 2021-2022 és poder retornar a la modalitat presencial de les portes obertes, amb les adequacions que calgui per adaptar-les a la situació epidemiològica del país i per garantir el dret de les famílies a la informació sobre el procés d'admissió".

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No