Alerta sanitària

Comença la vacunació de la covid-19 a la Casa dels Avis de Sant Sadurní

Aquest dimecres al matí s'ha començat a administrar la primera dosi de la vacuna a les persones residents i treballadores de la residència

Redacció Sant Sadurní d'Anoia 14-01-2021 17:36 Lectures 1256
Comença la vacunació de la covid-19 a la Casa dels Avis de Sant Sadurní. Ajt Sant Sadurní d'Anoia

Comença la vacunació de la covid-19 a la Casa dels Avis de Sant Sadurní. Ajt Sant Sadurní d'Anoia

Aquest dimecres al matí s'ha començat a vacunar els residents i al personal que treballa a la Casa dels Avis de Sant Sadurní. La previsió és que es pugui completar avui mateix l'administració d'aquesta primera dosi.

Per ara han autoritzat a vacunar-se el 92% de les persones residents i el 76% de les treballadores, però és previsible que durant els transcurs de la vacunació s'ampliï aquest percentatge.

El Departament de Salut de la Generalitat ha explicat que les primeres dosis de la vacuna es destinen als col·lectius més vulnerables: a les 104.000 persones que viuen i treballen a les 1.408 residències del país. Posteriorment i també en la primera etapa es vacunarà als professionals sanitaris i sociosanitaris  i a les persones amb una dependència que necessiten grans mesures de suport.

Els equips es desplacen als centres i no es vacuna a cap persona que en aquell moment sigui  positiva de Covid-19 o bé estigui en quarantena per ser contacte estret o tingui febre. La protecció es màxima a partir de les dues setmanes de la segona dosi. La vacunació també té com a objectiu arribar a la immunitat de grup, la qual cosa és fonamental per minimitzar els efectes de la pandèmia; quan una part de la població ja té els anticossos proporcionats per la vacuna, el virus queda bloquejat i disminueixen la seva propagació i els contagis fins a un nombre residual.

Al web de la Generaliat podeu trobar tota la informació disponible actualment, que es va actualitzant constantment per tenir a l'abast tot allò imprescindible relacionat amb la COVID-19 i el procés de vacunació.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No