Estat d'alarma

Denuncien el propietari d'un bar de Vilafranca i 10 clients per incomplir les restriccions anti-covid

Durant el dispositiu conjunt dels mossos i la policia local, van detenir un home com a presumpte autor dels delictes de resistència, desobediència i atemptat als agents de l’autoritat

Redacció Vilafranca del Penedès 19-01-2021 16:41 Lectures 2488

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Vilafranca del Penedès i de la Policia Local del municipi van detenir, el dissabte 16 de gener, un home de nacionalitat espanyola, de 26 anys i veí del municipi, com a presumpte autor dels delictes de resistència, desobediència i atemptat als agents de l’autoritat.

Els fets van succeir el mateix dia, cap a les 20 hores, quan els agents van tenir coneixement que hi havia una vintena de persones consumint begudes alcohòliques a la via pública, a la porta d’un bar del municipi de Vilafranca del Penedès, sense  respectar la distància de seguretat i sense mascareta.

Cal esmentar que una dotació de Policia Local del municipi, que s’havia apropat al lloc per tal de comprovar aquests extrems, havia estat rebuda d’una forma hostil i havia estat escridassada per les persones allà congregades.

Davant la situació, es va realitzar un dispositiu conjunt, i de forma coordinada, es van identificar la vintena de persones allà presents per l’incompliment de les mesures sanitàries per la COVID-19.

Mentre s’estaven realitzant les identificacions, una persona que estava a prop del lloc, va començar a entorpir l’actuació dels agents i va fer cas omís de les seves indicacions, arribant a espitjar violentament a dos dels agents, motiu pel qual va quedar detingut com a presumpte autor  dels delictes de resistència, desobediència i atemptat als agents de l’autoritat.

Com a resultat del dispositiu, es va denunciar 10 persones, principalment, per incomplir l’obligació de l’ús de la mascareta, per fumar a la via pública sense respectar una distància interpersonal d’almenys dos metres i incomplir les limitacions de número de persones assistents a trobades tant en l’àmbit privat com el públic.

Paral·lelament, es va denunciar  administrativament el responsable de l’establiment de restauració per incomplir els límits d’aforament establerts en espais tancats o a l’aire lliure, per a les diferents tipologies d’establiments i activitats.

L’arrestat va quedar en llibertat després de declarar en seu policial i resta a l’espera que el citi el jutge.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No