Estat d'alarma

Denuncien el propietari d'un bar de Vilafranca i 10 clients per incomplir les restriccions anti-covid

Durant el dispositiu conjunt dels mossos i la policia local, van detenir un home com a presumpte autor dels delictes de resistència, desobediència i atemptat als agents de l’autoritat

Redacció Vilafranca del Penedès 19-01-2021 16:41 Lectures 2611

Els Mossos d'Esquadra de la comissaria de Vilafranca del Penedès i de la Policia Local del municipi van detenir, el dissabte 16 de gener, un home de nacionalitat espanyola, de 26 anys i veí del municipi, com a presumpte autor dels delictes de resistència, desobediència i atemptat als agents de l’autoritat.

Els fets van succeir el mateix dia, cap a les 20 hores, quan els agents van tenir coneixement que hi havia una vintena de persones consumint begudes alcohòliques a la via pública, a la porta d’un bar del municipi de Vilafranca del Penedès, sense  respectar la distància de seguretat i sense mascareta.

Cal esmentar que una dotació de Policia Local del municipi, que s’havia apropat al lloc per tal de comprovar aquests extrems, havia estat rebuda d’una forma hostil i havia estat escridassada per les persones allà congregades.

Davant la situació, es va realitzar un dispositiu conjunt, i de forma coordinada, es van identificar la vintena de persones allà presents per l’incompliment de les mesures sanitàries per la COVID-19.

Mentre s’estaven realitzant les identificacions, una persona que estava a prop del lloc, va començar a entorpir l’actuació dels agents i va fer cas omís de les seves indicacions, arribant a espitjar violentament a dos dels agents, motiu pel qual va quedar detingut com a presumpte autor  dels delictes de resistència, desobediència i atemptat als agents de l’autoritat.

Com a resultat del dispositiu, es va denunciar 10 persones, principalment, per incomplir l’obligació de l’ús de la mascareta, per fumar a la via pública sense respectar una distància interpersonal d’almenys dos metres i incomplir les limitacions de número de persones assistents a trobades tant en l’àmbit privat com el públic.

Paral·lelament, es va denunciar  administrativament el responsable de l’establiment de restauració per incomplir els límits d’aforament establerts en espais tancats o a l’aire lliure, per a les diferents tipologies d’establiments i activitats.

L’arrestat va quedar en llibertat després de declarar en seu policial i resta a l’espera que el citi el jutge.

Ensenyament

Alerta. L'escola no està ensenyant a llegir

Jordi Larregola

Estem aconseguint la farsa perfecta de reduir les estadístiques de fracàs escolar i, alhora, tenir la meitat de la població jove incapacitada per a l'accés autònom a la cultura

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No