Dia Internacional de la Mediació

Sitges oferirà el Servei de mediació ciutadana a partir del mes de març

Una mediadora atendrà amb cita prèvia la ciutadania a les dependències municipals del carrer Major cantonada amb Plaça de l’Ajuntament

Redacció Sitges 21-01-2021 9:15 Lectures 1963
Sitges oferirà el Servei de mediació ciutadana a partir del mes de març. Ajuntament de Sitges

Sitges oferirà el Servei de mediació ciutadana a partir del mes de març. Ajuntament de Sitges

Coincidint amb el Dia Internacional de la Mediació, aquest dijous 21 de gener, la regidoria de Participació Ciutadana de l’Ajuntament de Sitges anuncia l’entrada en funcionament del servei de mediació a partir de març com un recurs per avançar cap a una societat més cohesionada.

La regidoria de Participació de l’Ajuntament de Sitges vol oferir a la ciutadania un procediment alternatiu per a la resolució de conflictes que es poden donar fruit de la convivència. Els conflictes poden ser en àmbits veïnals, comunitaris, escolars, associatius o familiars (-sempre que no es tracti de separacions ni divorcis- i sobre temes com la cura de parents amb dependència, herències o altres situacions similars). Aquest sistema de gestió de conflictes a través del diàleg, el respecte i la responsabilitat és una mesura alternativa a la justícia. La mediació també contribueix a millorar la qualitat de vida i les relacions humanes.

La regidora de Participació, Elisabeth Pérez, afirma que “ara recuperem el servei de mediació amb l’objectiu no només de solucionar conflictes sinó també per donar eines per a la gestió del conflicte a través del diàleg”. A més, la regidora Elisabeth Pérez afegeix que “en aquests processos també es forma i es dóna eines a la ciutadania en general, perquè puguin resoldre conflictes del futur. El conflicte és inherent a la nostra societat, la convivència genera conflicte, però el problema del conflicte no és tant la seva existència sinó com se soluciona. I apostem perquè la manera de resoldre’l sigui a través del diàleg i el reconeixement mutu, l’entesa mútua”.

El servei de mediació, situat a les dependències municipals del carrer Major cantonada amb Plaça de l’Ajuntament, és gratuïta i  comptarà amb la mediadora Blanca Puebla de la Fundació AGI, assistència i Gestió Integral, Fundació. Per poder sol·licitar aquest servei, que funcionarà en horari de matí i tarda, caldrà demanar cita prèvia.

Actualment es duen a terme els treballs, que van començar el passat 11 de gener, per a la posada en funcionament del servei. Es preveu que l’actuació estigui enllestida abans del mes de març. El servei de mediació és un projecte impulsat per l’Ajuntament de Sitges i compta amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona. 
 

Ensenyament

Alerta. L'escola no està ensenyant a llegir

Jordi Larregola

Estem aconseguint la farsa perfecta de reduir les estadístiques de fracàs escolar i, alhora, tenir la meitat de la població jove incapacitada per a l'accés autònom a la cultura

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No