Eleccions 14-F

Reclamen als partits una legislatura “compromesa” amb les persones amb discapacitat intel·lectual

Dincat alerta que el sector està “al límit” i en perill la qualitat d'atenció a les persones

Social.cat / AMIC Barcelona 24-01-2021 10:21 Lectures 1901
Reclamen als partits una legislatura “compromesa” amb les persones amb discapacitat intel·lectual. AMIC

Reclamen als partits una legislatura “compromesa” amb les persones amb discapacitat intel·lectual. AMIC

Dincat ha reclamat als candidats a les eleccions al Parlament una legislatura “compromesa” amb les persones amb discapacitat intel·lectual. En un debat en el qual han participat diferents representats dels principals partits que es presenten a les eleccions catalanes, l'organització ha posat sobre la taula l' “infrafinançament crònic” dels serveis, la “intolerable” llista d'espera per a serveis essencials, la falta de recursos que s'arrossega des de fa anys i la manca d'un marc legal “a l'altura”.

Tot això, han argumentat durant el debat, ha posat “al límit” el sector i en perill la qualitat d'atenció a les persones,  En un document enviat a aquests, reclama acabar amb les llistes d'espera per a serveis residencials i d'atenció diürna, actualitzar les tarifes, desplegar un model d'educació inclusiva i un pla de xoc per la Covid-19.

L'entitat demana també que la llei del Tercer Sector reconegui el paper “clau” de les entitats d'iniciativa social en la provisió de serveis socials i reguli de manera adequada l'acció concertada, que s'incorpori la perspectiva de la discapacitat en l'atenció sanitària, que es garanteixi la vida independent i l'accés a un informació clara, de fàcil comprensió i accessible per a tota la ciutadania.

A més, ha reclamat garantir llocs de treball dignes, eliminar el copagament i impulsar un pla d'inversions. “Les persones amb discapacitat intel·lectual, les seves famílies i les entitats que els acompanyem mereixem un govern compromès i que atengui amb urgència les necessitats del col·lectiu, abans no sigui massa tard”, ha reclamat Carles Campuzano, director de Dincat. “Demanem valentia, responsabilitat i eficàcia i ens posem a disposició de tots els partits polítics per, conjuntament, construir una país més just i inclusiu”, afegeix.

Ensenyament

Alerta. L'escola no està ensenyant a llegir

Jordi Larregola

Estem aconseguint la farsa perfecta de reduir les estadístiques de fracàs escolar i, alhora, tenir la meitat de la població jove incapacitada per a l'accés autònom a la cultura

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No