Dia Internacional de la Dona

Vilafranca convoca un concurs de calendaris amb motiu del 8M

El lema ha de ser “Abraçades des de la sororitat”. Els originals s’hauran de presentar com a data màxima el 19 de març

Vilafranca convoca un concurs de calendaris amb motiu del 8M. Ajuntament de Vilafranca

Vilafranca convoca un concurs de calendaris amb motiu del 8M. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La regidoria d’Igualtat de l’Ajuntament de Vilafranca ha convocat novament el concurs de calendaris que abasta des del mes de març fi fins al febrer de l’any següent per tal de commemorar el 8 de Març, el Dia Internacional de les Dones. El tinent d’alcalde de l’Àrea de Serveis a les Persones i Promoció Social, Ramon Zaballa, ha estat l’encarregat de presentar la convocatòria d’enguany, junt amb la responsable tècnica de la regidoria, Eva Millas, destacant que el 8M continua sent una diada de reivindicació dels drets de les dones, “perquè, malgrat que el marc legal ens parla d’igualtat entre homes i dones, la realitat ens diu que existeix el sostre de vidre, la bretxa salarial entre homes i dones, professions molt feminitzades, molt camp per córrer en la incorporació de l’home en diferents tasques de les que tradicionalment s’han encarregat les dones...”. El tinent d’alcalde ha explicat que el lema del calendari d’enguany és “Abraçades des de la sororitat”, un neologisme forjat a partir del terme llatí soror (germana) “que expressa agermanament, solidaritat, complicitat, germanor, a l’hora de lluitar per la igualtat. És la manera de sentir-se unides en un entorn que sovint és advers”.

Per la seva banda, Eva Millas ha explicat les bases del concurs com és que hi pot participar qualsevol persona major de 16 anys. Els originals dels calendaris han de ser únics i s’han de poder reproduir en format digital, amb un format de 30x50 cm. El lema ha de ser “Abraçades des de la sororitat”. Els originals s’hauran de presentar com a data màxima el 19 de març i s’ha previst un únic premi de 864,20 (subjectes a retenció per tal que l’import net sigui 700 euros). S’ha previst un acte de lliurament per al dia 30 de març, a les 18h, al claustre de Sant Francesc, si bé el fet que pugui ser presencial dependrà de les restriccions per la situació sanitària del moment. El jurat estarà format per Cristina Gallardo, la guanyadora de l’any passat, Mireia Andrade, il·lustradora, i Elena González, professora de l’IES Milà i Fontanals. A l’edició de l’any passat es van presentar una trentena d’originals.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local