Curs 2021/22

Baixen per segon any consecutiu les ràtios del nou alumnat de P3 a Vilanova i la Geltrú

El conseller d'Educació de la Generalitat, Josep Bargalló, ha anunciat a Vilanova una baixada general de la ràtio arreu del país, que passarà de 25 a 22 alumnes per classe

Redacció Vilanova i la Geltrú 11-02-2021 18:17 Lectures 1721
Baixen per segon any consecutiu les ràtios del nou alumnat de P3 a Vilanova i la Geltrú. Ajuntament de Vilanova

Baixen per segon any consecutiu les ràtios del nou alumnat de P3 a Vilanova i la Geltrú. Ajuntament de Vilanova

El Conseller d'Educació de la Generalitat de Catalunya, Josep Bargalló, i la l'adjunta a la direcció dels Serveis Territorials de Barcelona Comarques, Judit Barbacil, estat aquest matí a Vilanova i la Geltrú per visitar diversos centres educatius. Acompanyats de la Regidora d'Educació Mercè Mateo i del gerent de l'IMET Jordi Palacios, s'han reunit amb les direccions de l'escola Aragai i dels instituts FX Lluch i Rafecas i Dolors Mallafré.

Es tracta d'una visita que Bargalló realitza de forma periòdica arreu del país, per tal de comprovar l'obertura dels centres, en aquest segon trimestre, amb l'objectiu de detectar possibles incidències derivades de la pandèmia, però també, tal com a explicat, per planificar els pròxims cursos.

Una planificació que comença amb els processos de preinscripcions escolars, que segons les xifres previstes comportaran un descens de 3200 alumnes de P3 a tot Catalunya. Una situació que des de la conselleria s'afrontarà amb una baixada generalitzada de les ràtios arreu del país, passant dels 25 actuals als 23. "No tancarem grups, excepte aquells on la preinscripció no ompli els centres, i aquells on s'acordi entre el centre i l'ajuntament. Aquest no és el cas de Vilanova com no ho és a la majoria del país. L'única solució és baixar les ràtios arreu i establir el cicle inicial de P3 en 22 en comptes de 25 com ara. En el cas de Vilanova podem arribar a propostes inferiors a 22, en llocs concrets, centres concrets o barris concrets. Ja ho estem treballant. Dimarts vinent a govern s'aprova definitivament el dret d'admissió que ens dóna cobertura a totes aquestes propostes"

Sobre la baixada de les ràtios, la Regidora d'Educació de l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú, Mercè Mateo, ha manifestat la seva satisfacció pel fet que Vilanova i la Geltrú sigui un dels municipis on les ràtios baixaran per sota del que es farà arreu del país, i que s'hagi acceptat que siguin 21 alumnes pels centres de titularitat pública i 23 alumnes en el cas dels centres concertats. "El mes de març de l'any passat vam aconseguir que el departament acceptés baixar les ràtios, el que representava no haver de tancar cap línia. Una fita històrica que, ara amb aquesta nova baixada, ens permet donar continuïtat a la tasca iniciada ja l'any passat i seguir treballant per la millora i la qualitat de l'educació a la ciutat".

El conseller ha volgut recordar que aquestes baixades potents acabaran als instituts i que per tant ara és moment de començar a treballar i planificar quines propostes podran fer els instituts quan això succeeixi.

En el marc de la visita Josep Bargalló ha parlat amb les direccions dels centres sobre diferents propostes de futur al voltant de la formació professional, en les que intervenen institucions, instituts i altres actors locals, per tal de millorar l'oferta formativa. "Tenim una formació professional excel·lent amb molt bons resultats d'inserció laboral. Però amb una economia canviant, cal que la formació professional s'adapti als seus ritmes i fins i tot s'anticipi a aquests canvis en certa manera previsibles"

L'Institut Municipal d'Educació i Treball, IMET, ha publicat aquesta setmana el calendari de portes obertes dels centres educatius de la ciutat, així com el calendari previst per les preinscripcions. 

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No