Fem pinya connectats

Els Nens del Vendrell amplien el projecte Fem pinya per fer front a la bretxa digital

Volen dotar amb ordinadors portàtils els joves sense recursos informàtics de 1r i 2n d’ESO dels instituts del Vendrell

Redacció El Vendrell 18-02-2021 9:05 Lectures 2802
Els Nens del Vendrell amplien el projecte Fem pinya per fer front a la bretxa digital. Nens del Vendrell

Els Nens del Vendrell amplien el projecte Fem pinya per fer front a la bretxa digital. Nens del Vendrell

La colla castellera Nens del Vendrell va iniciar fa anys el projecte Fem Pinya amb l'objectiu de poder ajudar en forma de beques menjador els infants del Vendrell que més ho necessitaven. Ara, amb la crisi de la COVID-19, s’han agreujat noves problemàtiques econòmiques, sanitàries i socials al territori.

Però, aquesta situació pandèmica també va fer que s’obrissin les portes de la solidaritat de la població, amb un gran creixement del projecte Fem Pinya que actualment ha evolucionat amb noves propostes. Així doncs, els Nens del Vendrell inicien el 2021 amb una nova iniciativa en col·laboració amb el Pla Educatiu d’Entorn, el Fem Pinya Connectats, un projecte per dotar amb ordinadors portàtils els joves sense recursos informàtics de 1r i 2n d’ESO dels instituts del Vendrell i, properament, dels de la comarca, per ajudar a reduir la bretxa digital, i poder garantir una correcta escolarització.

En paraules del president dels de la camisa vermella, “l'educació és un pilar fonamental de la nostra societat, i desde la colla volem fer tot el possible perquè desde la societat civil ajudem a evitar que per falta del material adequat hi hagi joves que no puguin desenvolupar plenament els seus coneixement, aptituds i capacitats”.

El primer pas ha estat la compra i cessió dels primers 7 ordinadors als instituts vendrellencs, tot i que l'objectiu inicial és assolir dotar a 56 joves del municipi que actualment no disposen d'equip per poder dur a terme les tasques escolars de forma telemàtica. Per tant, ara s’inicia la campanya de donacions, i demanen la col·laboració de tot el Vendrell i la comarca per fer el projecte més gran. 

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No