Memòria històrica

Un acte virtual explica l’escola en temps de la república als alumnes de Santa Margarida i els Monjos

Amb motiu d’aquest acte es van editar dos facsímils de la revista escolar Anhels, els números 5 i 6, que es van repartir entre les escoles del municipi

Un acte virtual explica l’escola en temps de la república als alumnes de Santa Margarida i els Monjos. EIX

Un acte virtual explica l’escola en temps de la república als alumnes de Santa Margarida i els Monjos. EIX

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els alumnes dels cursos compresos entre 3r i 6è de primària de les escoles de Santa Margarida i els Monjos van assistir ahir de manera virtual a l’acte que sota el títol “Els anhels d’una república, els Anhels d’una escola” va servir per donar a conèixer com la tècnica Freinet va canviar el tarannà de les escoles entre el 1934 i el 1937 i que, en el cas del municipi, es va plasmar i n’ha quedat testimoni mitjançant la revista escolar Anhels, sota el mestratge de Tomàs Cozculluela. L’enregistrament de l’acte es pot trobar al canal de Youtube de l’Ajuntament de Santa Margarida i els Monjos.

Aquest acte s’emmarca en el programa d’activitats de l’exposició “Quan la vida entra a l’escola”, que fins el 21 de març es pot veure a Vinseum.

L’historiador Ramon Arnabat i el comissari de l’exposició, Albert Taulé, van conduir l’acte, que va estar presentat per la regidora de Cultura de l’Ajuntament, Esther Marmaneu i va cloure la regidora d’Educació, Neus Hernández.

Amb motiu d’aquest acte es van editar dos facsímils de la revista escolar Anhels, els números 5 i 6, que es van repartir entre les escoles del municipi per tal que els alumnes ho anessin treballant abans de l’acte virtual.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local