Ciberseguretat

Els Mossos d'Esquadra investiguen un atac informàtic a l'Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els Mossos d'Esquadra han obert una investigació per esclarir un atac informàtic a l'Ajuntament de Sitges. La intrusió es va detectar dijous 11 de febrer al vespre, quan diversos treballadors no van poder accedir al sistema intern. Entre els afectats, hi havia la Policia Local. Les investigacions inicials van constatar que el sistema informàtic havia patit un atac extern, el qual dies després es va posar en coneixement dels Mossos i l'Agència de Ciberseguretat de Catalunya (CESICAT). Segons la regidora de Tecnologia, Carme Almirall, els primers indicis apunten que els hackers haurien volgut esborrar les còpies de seguretat del sistema i encriptar la informació a canvi d'un rescat, "però no ho van aconseguir".

L'Ajuntament destaca que els serveis orientats cap a la ciutadania -web municipal, seu electrònica, portals de transparència, de participació ciutadana, entre altres- no van quedar aturats en cap moment, atès que els servidors on estan allotjats aquests serveis no es van veure afectats. Com a mesura de protecció immediata davant possibles nous atacs, l'ajuntament de Sitges ha restringit el teletreball i l’accés des de l’exterior a la xarxa municipal.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local