Institut Intermunicipal de l'Alt Penedès

CCOO acusa Educació d'obviar la representació sindical en la integració d'un institut de l'Alt Penedès a la xarxa pública

Recorda que quan es va aprovar el decret d'integració hi va haver el compromís verbal de tenir-la en compte

CCOO ha denunciat que el Departament d'Educació obvia la representació sindical en la integració de l'Institut Intermunicipal de l'Alt Penedès a la xarxa pública. L'entitat afirma que hi ha "problemes" a l'hora d'internalitzar algun membre del personal i lamenta que "ni el comitè d'empresa de l'institut ni els sindicats representatius" participen de la negociació. El sindicat també denuncia que Educació els deriva a la direcció del centre quan li sol·licita informació, fet que considera una "clara irresponsabilitat política". CCOO adverteix que en aquests moments hi ha "altres processos d'integració" en marxa i demana evitar "situacions similars".

La formació sindical recorda que el maig del 2019 el Govern va aprovar el Decret Llei d'integració de centres educatius a la titularitat de la Generalitat, i que en aquell moment ja va advertir que no es tenia en compte la representació sindical a l'hora de negociar el traspàs del personal al Departament d'Educació.

Segons afirma CCOO, ho va comunicar per escrit i en reunions bilaterals als membres del Departament, i va obtenir el compromís verbal que la representació sindical seria tinguda en compte.

Per tot plegat el sindicat exigeix una "rectificació immediata" i que la Direcció General de Centres Públics els citi a una reunió. CCOO recorda que és el sindicat "majoritari" de Catalunya, majoritari al Comitè d’Empresa de l'institut del Penedès i que presideix el Comitè Intercentres del Personal Laboral del Departament d'Educació, on s’haurà d'integrar el personal subrogat.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!