Violència masclista

La Generalitat engega una campanya per conscienciar sobre la violència masclista contra les dones grans

Treball, Afers Socials i Famílies llançarà quatre vídeos a xarxes socials per alertar de la problemàtica

ACN Barcelona 03-03-2021 9:47 Lectures 3384

El Departament de Treball, Afers Socials i Famílies ha impulsat una campanya a xarxes socials per conscienciar sobre les violències masclistes que pateixen les dones grans. Sota l'eslògan 'Les violències masclistes contra les dones grans no són petites. A grans dones, grans respostes', la Generalitat pretén sensibilitzar sobre una problemàtica que asseguren que està invisibilitzada. La campanya consta de quatre vídeos que reflecteixen diversos tipus de violència masclista en diferents àmbits, com la família, la parella o l'entorn laboral. Segons el Departament, la iniciativa vol fer visible les violències "més invisibilitzades i naturalitzades" que pateixen les dones grans.

També s'imprimiran 3.600 cartells que es repartiran als equipaments de la Direcció D'acció Cívica i Comunitària, com casals cívics, casals de gent gran o oficines del Departament.

Algunes de les violències que es vol denunciar són la incapacitat de decidir sobre l'economia familiar, la submissió a les tasques reproductives, a les decisions del marit o la família i el poc respecte a les seves opinions i decisions pel fet de ser dones grans. "Els rols i estereotipis sobre les dones grans encara avui són vigents i es perpetuen pel fet de ser dones i de tenir una determinada edat, reduint així els seus drets i oportunitats de tenir una vida plena i lliure", diu el Departament.

Segons la Generalitat, les persones grans representen gairebé una quarta part de la població de Catalunya. De mitjana, el 63,08% són dones, però aquest percentatge arriba fins el 77% en edats més avançades.

La Generalitat engega una campanya per conscienciar sobre la violència masclista contra les dones grans. EIX
Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No