Dia Internacional de la Dona

Vilanova commemora el 8 de març amb activitats adaptades a les restriccions per la pandèmia

La lectura d'un manifest, tallers online i les pancartes amb lemes d'empoderament són els actes més destacats

Redacció Vilanova i la Geltrú 03-03-2021 9:51 Lectures 2968
Vilanova commemora el 8 de març amb activitats adaptades a les restriccions per la pandèmia. Ajuntament de Vilanova

Vilanova commemora el 8 de març amb activitats adaptades a les restriccions per la pandèmia. Ajuntament de Vilanova

El 8 de Març se celebra el Dia Internacional de les Dones, i l'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú ha adaptat els actes commemoratius al context de pandèmia.  El regidor de Convivència i Equitat, Jaume Aliaga, ha volgut “convocar la ciutadania a les activitats organitzades al voltant d'aquesta jornada que reivindica els drets de les dones. Malauradament, encara avui dia és una jornada que hem de celebrar per recordar les desigualtats vigents en la nostra societat”.

Així, l'Ajuntament convida el mateix dilluns 8 de març, a les 12 h a la plaça de la Vila, a la lectura del manifest institucional. Enguany el llegirà Isabel Marco, llevadora i membre del grup de Dones, Identitat i Diversitat (DID). Aquest grup de dones de diferents orígens i edats ha confeccionat i penjat, un any més, el guarniment al balcó de la façana de l'Ajuntament, mantenint les mesures per prevenir la Covid-19. Els símbols femenins de l'ornamentació estan inspirats en l'obra “El placer femenino es clitórico”, de María-Milagros Rivera Garretas.

També s'ha organitzat un cicle online de tallers vivencials: “Eines per gaudir de l'amor”, amb sessions gratuïtes els dies 9, 16 i 23 de març, de 16.30 a 18 h, de la mà de la psicòloga especialitzada Marta Espelt. S'hi poden inscriure dones majors de 16 anys a través d'aquest formulari fins al mateix matí de cada sessió. La sessió del 9 de març, amb el títol #AmorRomàntic, se centrarà en treballar eines per identificar i trencar amb els mites de l'amor romàntic; la sessió del 16 de març, #Desamor, tindrà per objectiu que les participants puguin autoavaluar el grau d'amor i desamor en les seves relacions sexoafectives; i la darrera sessió, la del 23 de març, #Emocions&Cura, facilitarà eines per a l'autocura.

A més, l'Ajuntament visibilitzarà la commemoració del 8 de Març amb la col·locació de vuit pancartes amb lemes d'empoderament feminista a espais públics del municipi. Als set centres cívics i al Mercat del Centre es podran veure pancartes amb frases que la ciutadania ha fet arribar mitjançant el Whatsapp de l'Espai d'Equitat (626234696) amb l'objectiu d'enfortir el potencial social, polític i econòmic de les dones.

D'altra banda, el 12 de març es farà l'acte de lliurament de premis del 24è Concurs fotogràfic L'Empremta femenina a les 18 h, a la Casa Olivella. Es premiaran 5 col·leccions fotogràfiques que visibilitzin dones protagonistes de les seves vides i com a a agents de transformació del seu entorn.

Aquesta setmana, les biblioteques municipals de la ciutat també se sumen a la commemoració del Dia Inernacional de les Dones amb activitats com els aparadors amb novetats sobre la temàtica, les vídeorecomanacions, o la xerrada, el dijous 4 a les 18 h, “Les dones també fan còmics. L'escola de la Claire Brétecher: la pionera i les seves alumnes”. Serà una xerrada virtual gratuïta a càrrec de Montserrat Terrones, especialista en còmic. Les places són limitades, i cal inscripció prèvia trucant a la Biblioteca Armand Cardona o amb el formulari digital.

Finalment, el mateix dilluns 8 de març, les entitats feministes de la ciutat convocaran actes oberts a la ciutadania mantenint les mesures de prevenció de la Covid-19.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No