Cooperació

El Fons Català de Cooperació explica en una xerrada en línia la situació actual de Puerto Cabezas-Bilwi

La ciutat nicaragüenca, agermanada amb Sant Pere de Ribes, es recupera dels estralls provocats pels huracans ETA i IOTA

Redacció Sant Pere de Ribes 07-03-2021 11:06 Lectures 1905
El Fons Català de Cooperació explica en una xerrada en línia la situació actual de Puerto Cabezas-Bilwi. Ajt Sant Pere de Ribes

El Fons Català de Cooperació explica en una xerrada en línia la situació actual de Puerto Cabezas-Bilwi. Ajt Sant Pere de Ribes

El responsable de projectes de l’àrea d’Amèrica Llatina del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, Xavier Ribes, explicarà la situació actual de la ciutat nicaragüenca de Puerto Cabezas-Bilwi, agermanada amb Sant Pere de Ribes, en una xerrada a través de la plataforma Zoom el proper dilluns, 15 de març, a les 18h. La sessió s’haurà de seguir a través de la ID 8681565713 i la contrasenya per accedir s’haurà de demanar enviant un correu a cooperacio@santperederibes.cat.

La regidora de Cooperació, Solidaritat i Pau i Agermanament, Sandra Shimazu, presentarà l’acte. Tot seguit, intervindrà el responsable de projectes de l’àrea d’Amèrica Llatina del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament. La sessió es tancarà amb un torn obert de preguntes dels participants.

L’Ajuntament de Sant Pere de Ribes convoca cada any una xerrada oberta a la ciutadania, en què es fa un repàs dels projectes de cooperació amb Puerto Cabezas-Bilwi als quals dona suport el municipi. En la sessió d’enguany hi tindrà un pes especial l’afectació generada pels huracans ETA i IOTA al seu pas per la ciutat agermanada a finals de 2020 i com la població es recupera dels estralls que ha patit.

Recursos destinats a la reconstrucció

Seguint la crida del Fons Català de Cooperació al Desenvolupament, els recursos destinats des del municipi a Puerto Cabezas-Bilwi el 2020 (21.000€) s’han redirigit a les tasques de reconstrucció dels sectors més afectats pels huracans. En aquests moments, és prioritària la reconstrucció d’habitatges i la reactivació dels sistemes d’aigua potable i sanejament de la zona de Wawa Bar, finançats i aixecats amb el suport de la cooperació internacional.

En els darrers anys, l’Ajuntament de Sant Pere de Ribes ha participat en tres projectes de cooperació a Puerto Cabezas:

Proveïment d’aigua segura, sanejament i higiene a la comunitat de Wawa Bar (aportació de 28.000€, d’un total de 161.000€).

Suport a l’alberg de víctimes de violència del Movimiento de Mujeres Nídia White (aportació de 21.000€, d’un total de 98.000€).

Projecte de gestió de residus Taiwan Klin – Ciutat Neta (aportació de 15.000€, d’un total de 991.000€). 

Ensenyament

Alerta. L'escola no està ensenyant a llegir

Jordi Larregola

Estem aconseguint la farsa perfecta de reduir les estadístiques de fracàs escolar i, alhora, tenir la meitat de la població jove incapacitada per a l'accés autònom a la cultura

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No