Dia Internacional de la Dona

Neix l'associació Dones amb Iniciativa per facilitar la participació de la dona en tots els àmbits del Vendrell

La nova entitat vol promoure i facilitar la participació de la dona en l'àmbit cultural, laboral, social, polític, associatiu, sanitari i empresarial del municipi

Redacció El Vendrell 08-03-2021 18:33 Lectures 1444
Neix l'associació Dones amb Iniciativa per facilitar la participació de la dona en tots els àmbits del Vendrell. EIX

Neix l'associació Dones amb Iniciativa per facilitar la participació de la dona en tots els àmbits del Vendrell. EIX

Dones amb Iniciativa del Vendrell és una nova entitat que acaba de començar a caminar a la capital del Baix Penedès per promoure i facilitar la participació de la dona en l'àmbit cultural, laboral, social, polític, associatiu, sanitari i empresarial del municipi.

Es tracta d'una associació sense ànim de lucre que sorgeix d'un grup de dones del municipi -Gracia Caraves (presidenta), Jerusalem Torra (secretària) i Ros Ensenyat (tresorera)- per promoure i facilitar la participació de la dona en tots els àmbits de la vida social del Vendrell: cultural, laboral, social, polític, associatiu, sanitari i empresarial. La nova entitat, que es donarà a conèixer a través del hashtag #Vendrellenca, vol la col·laboració de totes les dones per aconseguir una societat més justa i solidària a través de l'organització o el suport a activitats culturals i socials. I fer-ho al mateix temps potenciant el sentiment de pertinença al Vendrell.

Dones de tots els àmbits

Un dels trets distintius de Dones amb Iniciativa del Vendrell és el seu perfil heterogeni, ja que la formen dones de diversos àmbits i professions: treballadores socials, comerciants, empresàries, emprenedores, sanitàries, advocades, professores, psicòlogues, cooperants, activistes, dependentes, mestresses de casa, etc.. Moltes d'elles ja pertanyen a diverses entitats del municipi.  L'associació s'implicarà en tots els temes i projectes que afectin el dia a dia de la societat vendrellenca i vol esdevenir un interlocutor actiu davant l'Ajuntament i la resta d'actors de la capital del Baix Penedès.

Per fer-ho possible, la nova entitat impulsarà activitats assistencials, de sensibilització, assessorament i orientació en l'opinió pública de problemes concrets com ara la promoció laboral, sociocultural i de la salut. També vol crear un fòrum de debat on les dones puguin participar en aquelles qüestions que més preocupen, elaborant propostes i alternatives.

Precisament el proper mes d'abril, si l'evolució de la pandèmia ho permet, Dones amb Iniciativa del Vendrell reunirà a diverses membres a la platja vendrellenca per tal de recollir notes amb demandes i propostes. D'allí sortiran les primeres activitats i iniciatives per tirar endavant.

Manifest del 8M

Aquest dilluns 8 de març, Dia Internacional de les Dones, ha estat la primera vegada que Dones amb Iniciativa del Vendrell apareix en un acte públic per fer la lectura del Manifest, a les 18h. L'associació també es promourà a través del marxandatge -amb samarretes i altres elements-, gràcies al disseny de la imatge que ha anat a càrrec de la dissenyadora Sandra Charmes.

 

Ensenyament

Alerta. L'escola no està ensenyant a llegir

Jordi Larregola

Estem aconseguint la farsa perfecta de reduir les estadístiques de fracàs escolar i, alhora, tenir la meitat de la població jove incapacitada per a l'accés autònom a la cultura

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No