Robatori

Detingut un home per dos robatoris amb força, coaccions, violació de domicili i danys al Vendrell

L'home, que acumula nombrosos antecedents policials, tenia atemorits els veïns d'una urbanització d'Albinyana

ACN El Vendrell 12-03-2021 19:22 Lectures 3090

Els Mossos d'Esquadra van detenir dimecres un home com a presumpte autor de dos delictes de robatori amb força a domicili, un d'ells en grau de temptativa, coaccions, violació de domicili i danys. El detingut, de 30 anys, nacionalitat marroquina i veí d'Albinyana, acumula nombrosos antecedents policials per la comissió reiterada de robatoris amb força a interior de domicili. Segons els agents, l'individu tenia atemorit els veïns de la urbanització de les Pedreres de la població d'Albinyana. L'arrestat va quedar amb llibertat amb càrrecs, després de passar aquest dijous a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia del Vendrell.

Segons els Mossos d'Esquadra, el detingut va cometre el primer robatori el 17 de juny de l'any passat quan va sostreure dos televisors d'una casa de la urbanització de les Pedreres del municipi d'Albinyana. El segon robatori va intentar cometre'l la matinada del 21 de juny passat, però el propietari el va sorprendre quan arrencava una reixa de la finestra d'una de les portes d'entrada a la casa. Davant d'aquest fet i sent coneixedor de l'historial delictiu del detingut, la segona víctima es va presentar a casa seva per recriminar-li el robatori. El detingut va reaccionar llançant pedres i un ganivet contra la víctima.

A mitjan desembre, l'arrestat va entrar propinant cops en una casa de la urbanització Molí d'en Blanquillo (Albinyana) on vivia un home amb la seva filla menor d'edat. Minuts més tard, va tornar a intentar accedir-hi, i en aquella ocasió amb una actitud més violenta, ja que portava pals i martells amb la intenció d'agredir el propietari. Segons els agents, l'agressió no es va produir gràcies a la presència del gos del propietari. Finalment, l'agressor va fugir.

La investigació va permetre saber que l'home va actuar així perquè volia fer fora de l'habitatge el seu propietari per viure ell mateix o per llogar-lo a terceres persones. Davant d'aquests fets, els mossos van atribuir a l'autor un delicte de coaccions i un delicte de violació de domicili per haver entrat en diverses ocasions a la casa sense permís.

A més, l'endemà, el denunciant va trobar-se les quatre rodes del seu cotxe punxades i els parabrises trencats, danys valorats en 1.000 euros que presumptament haurien estat ocasionats pel detingut per revenja.

Ensenyament

Alerta. L'escola no està ensenyant a llegir

Jordi Larregola

Estem aconseguint la farsa perfecta de reduir les estadístiques de fracàs escolar i, alhora, tenir la meitat de la població jove incapacitada per a l'accés autònom a la cultura

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No