Alerta sanitària

La regidoria de Salut Pública distribueix mesuradors de CO2 a les escoles de Sitges

Escoles, instituts i centres educatius comptaran a partir d’ara amb mesuradors de CO2 amb l’objectiu de saber quan és imprescindible la ventilació de l’aulari

La regidoria de Salut Pública distribueix mesuradors de CO2 a les escoles de Sitges. Ajuntament de Sitges

La regidoria de Salut Pública distribueix mesuradors de CO2 a les escoles de Sitges. Ajuntament de Sitges

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La regidoria de Salut Pública de l’Ajuntament de Sitges ha iniciat avui la distribució dels 88 mesuradors de CO2 als centres educatius de Sitges, perquè sàpiguen quan s’acumula massa CO2 i, per tant, es fa imprescindible la ventilació de l’aulari. De forma paral·lela, les instal·lacions municipals també s’equiparan amb 26 aparells del mateix tipus, de manera que hi haurà un total de 111 aparells per ajudar a evitar la transmissió del coronavirus.

Els centres educatius que comptaran amb mesuradors són les escoles Esteve Barrachina, Miquel Utrillo, Maria Ossó, Agnès de Sitges i Escola Pia, a més dels instituts del Vinyet, Joan Ramon Benaprès i Escola Pia. Les llars d’infants del Cercolet i la Moixiganga també disposaran d’aquests aparells, així com també l’Escola municipal de música Montserrat Almirall, el Centre de Formació d’Adults, el Servei d’Intervenció Socioeducativa i l’Espai Jove.

La regidora de Salut, Elisabeth Pérez, ha lliurat els primers mesuradors aquest matí a l’Escola Maria Ossó i ha explicat que “una de les transmissions del coronavirus és a través de la respiració que exhalem. Amb els mesuradors sabem quan hi ha massa CO2 i, per tant, convé ventilar per fer circular el possible virus i evitar-ne la transmissió”.

Pérez també es manifesta satisfeta per les mesures empreses, fins ara, per la regidoria de Salut: “Els dispensadors de gel hidroalcohòlic al carrer estan funcionant molt bé i sobretot garantim que tothom té accés a la neteja de mans, que segueix sent una mesura indispensable”.

Paral·lelament, davant del primer cap de setmana sense confinament comarcal, la regidora de Salut explica que “ja hem vist molts més visitants a Sitges i n’esperem més, de manera que tornarem a potenciar campanyes a bars i restaurants per a que sempre es porti la mascareta posada i només ens la retirem en el moment de menjar o beure”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local