Vacunes

La nau del Museu del Ferrocarril de Vilanova serà un dels punts de la campanya de vacunació massiva de Salut

A més dels 433 CAP de Catalunya, hi haurà 46 centres mitjans ubicats per tot el territori per fer les vacuinacions

La nau del Museu del Ferrocarril de Vilanova serà un dels punts de la campanya de vacunació massiva de Salut. Ajuntament de Vilanova

La nau del Museu del Ferrocarril de Vilanova serà un dels punts de la campanya de vacunació massiva de Salut. Ajuntament de Vilanova

Vilanova i la Geltrú acollirà un dels punts del Pla de vacunació massiva de la Generalitat de Catalunya contra la Covid-19. En concret, la Nau del Pont Grua del Museu del Ferrocarril de Catalunya serà l'espai habilitat per aquesta finalitat, de fet ja s'està preparant per tenir-lo enllestit quan es posi en marxa el pla, les properes setmanes.

El Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya ha presentat aquest dimarts a la tarda la seva estratègia de vacunació per a la població en general, que preveu uns 500 espais de diferents dimensions distribuïts arreu del país, principalment d'Atenció Primària. El nou punt de Vilanova i la Geltrú forma part dels 46 punts de capacitat mitjana que preveu el pla per reforçar la vacunació massiva al territori els propers mesos. A aquests, se sumaran de forma puntual sis espais de grans dimensions a diferents municipis, que permetran una vacunació àgil i massiva quan arribi un nombre molt elevat de dosis.

L'Ajuntament de Vilanova i la Geltrú i el Museu del Ferrocarril de Catalunya han treballat de forma coordinada per posar a disposició de CatSalut un espai idoni a la ciutat, que compleixi les característiques necessàries. La Nau del Pont Grua, una de les construccions originals del ferrocarril a Vilanova, de 1881, ofereix l'amplitud i facilitat d'accés requerida.

El regidor de Salut de l'Ajuntament de la ciutat, Enric Garriga, recorda que "tal com hem fet des de l'inici de la pandèmia, des de l'Ajuntament posem tots els nostres mitjans a disposició del Departament de Salut per tot allò que faci falta. Fem de corretja de transmissió i arribem on calgui”. Així mateix, des de l'Ajuntament s'agraeix la disponibilitat de la direcció del Museu del Ferrocarril i la fundació cultural que el gestiona.

“Comptar amb aquest espai és un gran avantatge, perquè ens permetrà administrar vacunacions massives a la població de la nostra ciutat i també del nostre entorn. Cal posar en valor el treball conjunt que s'està realitzant amb un interès comú: facilitar que tothom es pugui vacunar com més aviat millor", manifesta el regidor de Salut.

Seguiment del Pla de vacunació

Des de la territori es seguirà dia a dia el desenvolupament del Pla de vacunació. Aquest serà un dels punts a tractar per les sis alcaldesses del Garraf en les trobades periòdiques que mantenen sobre el seguiment de la pandèmia. D'altra banda, l'alcaldessa de Vilanova i la Geltrú, Olga Arnau, participa també com a presidenta de la Federació de Municipis de Catalunya en la coordinació i seguiment del pla a la regió sanitària de la Zona Metropolitana Sud.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!