Seguretat viària

La policia de Vilanova multa sis de cada deu conductors de patinets elèctrics per incompliment de la normativa

Circular amb més d'un ocupant, per voreres o parlant per telèfon, els motius més recurrents de les sancions

Redacció/ ACN Vilanova i la Geltrú 24-03-2021 16:18 Lectures 1900
La policia de Vilanova multa sis de cada deu conductors de patinets elèctrics per incompliment de la normativa. Ajuntament de Vilanova

La policia de Vilanova multa sis de cada deu conductors de patinets elèctrics per incompliment de la normativa. Ajuntament de Vilanova

La Policia Local de Vilanova i la Geltrú ha multat més del 64% dels conductors de patinets elèctrics interceptats a la ciutat en una campanya de control feta els últims quinze dies. En total, els agents han aturat 150 vehicles, dels quals n'ha denunciat 97 per incompliment de la normativa municipal sobre VMP (vehicles de mobilitat personal). La majoria de sancions corresponen al fet de circular més d'una persona dalt el patinet, fer-ho per voreres o zones de vianants, o bé parlant per telèfon. També hi ha hagut diversos casos en què els agents han comprovat que el patinet estava manipulat per excedir la velocitat permesa. La Policia Local recorda que, davant una infracció, pot arribar a immobilitzar el vehicle.

Precisament la setmana passada va finalitzar la campanya de control dels patinets elèctrics a la ciutat, realitzada per la Policia Local. La campanya, de caràcter quinzenal, tenia com a objectiu el compliment de la normativa sobre aquests tipus de vehicles, en voreres i zones de vianants.

Durant les dues setmanes s'han controlat 150 vehicles i s'han denunciat 97 conductors per incomplir les ordenances municipals respecte a la circulació dels VMP (Vehicles de Mobilitat Personal)

La majoria de sancions corresponen al fet de circular per zones de vianants i voreres, circular amb més d'una persona, circular parlant per telèfon, o circular amb un patinet manipulat per tal d'excedir de la potència i velocitat permesa en aquest tipus de vehicles.

Si bé aquesta campanya ha finalitzat, es recorda als usuaris d'aquests vehicles que, des del mes de desembre de 2019, existeix a Vilanova i la Geltrú una normativa reguladora dels VMP que cal conèixer i respectar.

En cas de detectar una infracció de la norma, la Policia Local pot arribar a immobilitzar el vehicle, i si el conductor del patinet elèctric es veu implicat en un accident o mostra simptomatologia, els agents podran procedir a realitzar-li la prova d'alcoholèmia.

La policia de Vilanova multa sis de cada deu conductors de patinets elèctrics per incompliment de la normativa
Ensenyament

Alerta. L'escola no està ensenyant a llegir

Jordi Larregola

Estem aconseguint la farsa perfecta de reduir les estadístiques de fracàs escolar i, alhora, tenir la meitat de la població jove incapacitada per a l'accés autònom a la cultura

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No