Consorci Sanitari

La reforma integral de les Urgències de l’Hospital Sant Camil començarà el 6 d'abril

S’ampliarà la zona de triatge, es renovaran tots els boxs, es canviarà la ubicació dels boxs de reanimació cardiopulmonar i ictus per poder tenir-hi accés immediat i es reformaran les sales d’espera

Redacció Sant Pere de Ribes 29-03-2021 11:05 Lectures 1878
La reforma integral de les Urgències de l’Hospital Sant Camil començarà el 6 d'abril. CSAPG

La reforma integral de les Urgències de l’Hospital Sant Camil començarà el 6 d'abril. CSAPG

El proper 6 d’abril de 2021 el Consorci Sanitari Alt Penedès-Garraf (CSAPG) iniciarà la reforma integral de l’Àrea d’Urgències de l’Hospital Residència Sant Camil (HRSC), amb l’objectiu de millorar el confort dels pacients, els fluxos de treball, l’organització del servei i renovar els equipaments. L’execució de l’obra afecta els 784 m2 que ocupa el Servei d’Urgències i tindrà una durada aproximada de 8 mesos. Com es tracta d’una àrea que no pot aturar el seu funcionament, l’obra s’executarà en tres fases, amb l’objectiu de minimitzar l’afectació en l’activitat i l’atenció al pacient.

Canvis en la infraestructura i els equipaments

Pel que fa als canvis en la infraestructura, s’amplia la zona de triatge, es renoven tots els boxs, es canvia la ubicació dels boxs de reanimació cardiopulmonar (RCP) i Ictus per poder tenir-hi accés immediat,  s’inclou un nou box d’aïllaments, es reformen les sales d’espera i es millora la zona de treball dels professionals. A més s’aprofita per realitzar una separació entre l’àrea de pediatria i la d’atenció a adults, tant pel que fa la sala d’espera com els boxs, amb l’objectiu de millorar el confort dels infants i les seves famílies quan han de ser atesos de forma urgent.

En relació als equipaments, es modernitzen les instal·lacions elèctriques, d’incendi i de climatització, així com el sistema d’avís instal·lats als boxs perquè els pacients puguin sol·licitar assistència als professionals. També es renovarà l’equipament mèdic i clínic.

Disseny de l’espai

La reforma del Servei d’Urgències de l’HRSC ha estat un projecte prioritari dins del pla de reforma i manteniment d’infraestructures de l’entitat. El disseny d’aquest espai s’ha fet amb metodologia LEAN,  a través del qual s’ha realitzat un estudi de reorganització del servei, amb  l’objectiu d’adequar-lo a les necessitats de la població, implantar un nou sistema de triatge, organitzar el sistema de fluxos que es genera dins de l’espai d’urgències i donar una bona resposta als pacients un cop prioritzada la seva assistència.

Des del Consorci Sanitari de l’Alt Penedès-Garraf s’assegura que “ja fa temps que hi havia la necessitat de fer canvis al Servei d’Urgències de l’Hospital Sant Camil. La renovació d’espais i equipaments en sanitat és absolutament necessari per donar un bon servei a la nostra població, i assegurar un espai de treball adequat pels professionals. Aquesta necessitat s’ha posat encara més de manifest en el moment en que ens trobem: afrontant una pandèmia mundial. Els Serveis d’Urgències han estat la porta d’entrada a l’hospital de malalts covid i no covid, i per tant hem de fer el que faci falta perquè sigui un espai confortable, que permeti l’accessibilitat i agilitat en el treball diari. La renovació integral d’aquest servei, és una gran inversió que estem segurs que permetrà modernitzar i actualitzar l’àrea i els seus equipament, millorant així el servei i el confort que donem a pacients i familiars, així com als mateix professionals que hi treballen”. 

Ensenyament

Alerta. L'escola no està ensenyant a llegir

Jordi Larregola

Estem aconseguint la farsa perfecta de reduir les estadístiques de fracàs escolar i, alhora, tenir la meitat de la població jove incapacitada per a l'accés autònom a la cultura

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No