Alerta sanitària

Salut anuncia cribratges massius a les universitats catalanes del 7 al 30 d'abril

Argimon alerta que creixen els ingressos a les UCI i demana cap fred per evitar una explosió de casos

ACN/ Miquel Codolar Barcelona 31-03-2021 10:07 Lectures 1931
Salut anuncia cribratges massius a les universitats catalanes del 7 al 30 d'abril. ACN

Salut anuncia cribratges massius a les universitats catalanes del 7 al 30 d'abril. ACN

Estudiants i professionals que treballen a les universitats de Catalunya estan cridats del 7 al 30 d'abril a fer-se una prova serològica per saber si tenen anticossos i també una PCR amb automostra als punts de cribratge que s'instal·laran a les universitats. Més de 230.000 persones d'aquest col·lectiu podran fer-se aquestes proves als centres universitaris més propers a casa seva, que començaran a la Universitat de Lleida i s'estendran a la resta de centres. El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha alertat de l'increment d'ingressos a les UCI, que han passat de l'1,4 al 3,4% en poques setmanes i ha demanat seguir les recomanacions i actuar amb "cap fred" per evitar "una explosió de casos".

Dotze universitats amb diferents seus arreu de Catalunya participaran en els cribratges massius. La directora general d’Universitats, Victòria Girona, ha explicat que els cribratges començaran la setmana vinent a les universitats de Lleida i Girona.

Es tractarà d’un cribratge dirigit tant a estudiants catalans com de fora de Catalunya i a professionals dels centres que siguin asimptomàtics i que no s’hagin vacunat prèviament. Els resultats de les proves PCR es podran descarregar a través de l’aplicació La Meva Salut.

Nova fase de la pandèmia

La pandèmia entra en una nova fase i que en els últims deu dies les dades d’infecció han anat creixent amb més velocitat, segons ha confirmat el secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon. "En els dos darrers dies el ritme de creixement és d’un 3% o 4% en els tests ràpids en persones simptomàtiques", ha afegit.

A l'atenció primària, després de nou setmanes de baixada progressiva de l'activitat relacionada amb patologia de la covid-19, s’ha observat també un increment del 7% de l’activitat relacionada amb la pandèmia en l’última setmana.

"No som una illa", insisteix Argimon

La incidència de nombre de persones per cada 100 casos diagnosticats que acaben ingressant a l’UCI ha anat augmentant i ha passat de l’1,4% la primera setmana de l’any 2021, a l’1,7%, fins al 2,4% actual. Ara s’està avaluant si aquesta coincidència en el temps amb la variant britànica està directament relacionada.

Argimon ha reforçat la crida a la prudència amb les dades d’incidència a Europa en països com França o Itàlia, molt més elevades de les de Catalunya. "Hem passat la segona i tercera onada amb restriccions i d’una manera més relaxada que altres països, també amb incidències menys elevades, però no som una illa", ha afegit.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No