Dia Mundial de Conscienciació de l'Autisme

Els Mossos s'adhereixen a la campanya 'L'Autisme parla, encén la llum blava'

ACN Barcelona 02-04-2021 11:22 Lectures 3175
Els Mossos s'adhereixen a la campanya 'L'Autisme parla, encén la llum blava'. Mossos d'Esquadra

Els Mossos s'adhereixen a la campanya 'L'Autisme parla, encén la llum blava'. Mossos d'Esquadra

Diverses comissaries del territori s’il·luminaran de blau per donar suport a les persones amb trastorn de l’espectre autista i sensibilitzar la ciutadania sobre les necessitats d’aquest col·lectiu. D'aquesta manera, els Mossos s'adhereixen a la campanya d'àmbit internacional 'L'autisme parla, encén la llum' amb motiu del Dia Mundial de Conscienciació de l'Autisme, que es celebra avui 2 d'abril. Aquest any es tornaran a il·luminar de blau el Complex Central de Sabadell, la seu de la Direcció General de la Policia a la Comissaria de les Corts i les nou seus de les regions policials. Amb l’encesa de les llums blaves als edificis policials, que es farà de les 21h fins a les 22h, es vol donar suport en la visualització d’aquest col·lectiu.

També s’encendran, de manera conjunta i coordinada, les llums prioritaris dels vehicles policials davant de les comissaries seus de les diferents regions.

Finalment, les oficines de relacions amb la comunitat reforçaran els contactes amb les associacions de persones amb trastorn de l’espectre autista TEA referents a nivell Catalunya per tal de col·laborar i participar en els actes que organitzin les entitats territorials.

L’any 2013 els Mossos ja es van sumar a aquesta campanya amb dues accions. D'una banda es van il·luminar de blau comissaries d'arreu del territori i, d'altra banda, les unitats regionals de proximitat i atenció al ciutadà de les diferents regions policials van establir vies de contacte i diàleg amb associacions de persones amb trastorns de l'espectre autista.

Ensenyament

Alerta. L'escola no està ensenyant a llegir

Jordi Larregola

Estem aconseguint la farsa perfecta de reduir les estadístiques de fracàs escolar i, alhora, tenir la meitat de la població jove incapacitada per a l'accés autònom a la cultura

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No