Setmana Santa 2021

Rescaten dos excursionistes al Baix Penedès en un diumenge de rècord de rescats per als bombers

El cos demana prudència a la ciutadania després d'atendre 17 casos aquest diumenge

Redacció Calafell 05-04-2021 8:57 Lectures 2061
Rescaten dos excursionistes al Baix Penedès en un diumenge de rècord de rescats per als bombers. Bombers

Rescaten dos excursionistes al Baix Penedès en un diumenge de rècord de rescats per als bombers. Bombers

Els Bombers de la Generalitat han efectuat 17 rescats aquest diumenge i acumulen 101 operacions durant la Setmana Santa, una xifra rècord. Segons ha informat el cos en un comunicat, el 2017 es van fer 82 rescats durant les vacances de Pasqua, el 2018 van ser 59 i el 2019, 37. La majoria d'incidents han tingut lloc al medi natural, per la qual cosa els Bombers han demanat prudència a l'hora de dur-hi a terme activitats.

Al Baix Penedès es van produir dos d'aquestes rescats, el primer al municipi del Montmell, on poc després de les 11 del matí un home de 55 anys va patir ferides al cap a resultes d’una caiguda a l’àrea recreativa forestal del Montmell, en trencar-se la corda que assegurava la baixada en un tros de forta pendent.  Es van haver d'activar 3 dotacions terrestres --una d’elles dels GRAF Barcelona, que estaven per la zona fent activitats relacionades amb el foc forestal-. Els bombers van poder accedir al ferit i traslladar-lo en llitera fins l’àrea recreativa, on s’espera l’ambulància. També van traslladar els familiars del ferit fins el seu vehicle.

Mitja hora després, el segon rescat al territori va tenir lloc a Calafell, on una senderista de 62 anys es lesiona un turmell a la ruta de la Cova Foradada. S’activa una dotació terrestre, que sol·licita l’activació de l’helicòpter de rescat amb GRAE per la dificultat d’accés a l’indret. L’helicòpter pot aterrar i els GRAE i l’equip sanitari  atenen la dona, que possiblement pateix una fractura, i la traslladen amb l’aeronau fins l’indret on s’espera l’ambulància.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No