Estafa

Estafen 16.700 euros a un home gran del Baix Penedès fins a deixar-lo amb 100 euros al compte

Les processades, mare i filla, afronten 2 anys i 3 mesos de presó per un delicte d'estafa

ACN/ Roger Segura El Montmell 06-04-2021 13:37 Lectures 1346
Imatge d'arxiu d'una persona utilitzant un caixer automàtic . ACN

Imatge d'arxiu d'una persona utilitzant un caixer automàtic . ACN

La fiscalia demana 2 anys i 3 mesos de presó i multa de 2.640 euros per a una dona i la seva filla acusades d'arruïnar un home del Montmell de 85 anys i amb problemes de memòria. Segons el ministeri públic, després d'aconseguir el codi PIN de la llibreta d'estalvis de la víctima, les processades van posar-se d'acord per retirar fins a 16.700 euros del compte corrent de l'home fins a deixar-lo amb tan sols 100 euros. La dona es va aprofitar del fet que visitava l'ancià amb freqüència i que en algunes ocasions li feia algun encàrrec, atès que tenia llogat l'annex al seu habitatge.

En l'escrit d'acusació, la fiscal assenyala que, a finals del 2018, mare i filla es van concertar per sostreure la llibreta d'estalvis del domicili de l'home. Prèviament i amb l'ànim d'obtenir un benefici patrimonial il·lícit, apunta, van ordir un pla pel qual la dona va acompanyar la víctima a una oficina bancària de Valls amb l'excusa d'ajudar-lo en la gestió de sol·licitar un número PIN associat a la seva llibreta. La processada es va encarregar de canviar al caixer el número provisional pel definitiu i així va passar a tenir accés al codi de seguretat.

Segons la fiscalia, quan van disposar de la llibreta i del número PIN per a operar, van fer vuit transferències -via caixer automàtic- al compte corrent de la filla sense el consentiment ni el coneixement de la víctima. La primera, de 2.000 euros, es remunta al 14 de desembre de 2018. A partir d'aleshores, van transferir 3.000 euros els dies 20 de desembre de 2018 i 2 de gener, 12 de gener i 1 de febrer de 2019. El 3 de febrer i el 14 de febrer van retirar 1.000 euros cada dia i, finalment, el 6 d'abril d'aquell mateix any, 700 euros més.

La víctima va patir un perjudici econòmic de 16.700 euros i va quedar en una situació de "precarietat econòmica", amb només 100 euros al compte. La fiscalia acusa les dues dones d'un delicte d'estafa agreujada i d'un delicte lleu de furt pel qual sol·licita 2 anys i 3 mesos de presó, i multa de 2.640 euros. En concepte de responsabilitat civil, reclama que retornin a l'home els diners sostrets, amb els corresponents interessos. Finalment, sol·licita que paguin les costes del judici, que se celebrarà a l'Audiència de Tarragona.

Eleccions municipals

Temps de voreres aixecades

Miquel Casellas

Uns pressupostos aprovats o amb pròrroga són més que suficients per començar a aixecar voreres i fer petites grans obres principalment al mig de la ciutat perquè la gent vegi que aquell equip de govern que ha de passar la revalida al cap de poc es preocupa per la gent administrada

ENQUESTA WEB

Davant de l'augment del risc de rebrot i dels positius, el Govern admet que treballen en noves restriccions que podrien passar per un confinament de cap de setmana o un confinament domiciliari durant 15 dies

Creus que és necessari un nou confinament domiciliari per controlar la pandèmia?


No