Cooperació

Cubelles Acull inicia la seva activitat organitzant classes de català i donant suport a l’empadronament

La plataforma veïnal impulsa sessions, impartides per professorat voluntari, a les quals assisteixen una desena de persones de diferents orígens i procedència

Cubelles Acull inicia la seva activitat organitzant classes de català i donant suport a l’empadronament. Cubelles Acull

Cubelles Acull inicia la seva activitat organitzant classes de català i donant suport a l’empadronament. Cubelles Acull

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

La plataforma veïnal Cubelles Acull ha endegat la seva activitat posant en funcionament un curs de català adreçat a veïnes i veïns del municipi que volen iniciar-se i aprofundir en els seus coneixements de la llengua i millorar les seves competències lingüístiques. Les classes, impartides per professorat jubilat i voluntari de la vila, s’ha organitzat a petició del mateix alumnat, compost actualment per una desena de persones residents a Cubelles i de procedència diversa.

La demanda, en augment progressiu, ha portat a desdoblar el curs en dos grups repartits entre dimarts i dimecres per tal de garantir les mesures de seguretat sanitàries, i es preveu que en breu puguin incrementar-se a tres per donar sortida a totes les peticions. Les classes, completament gratuïtes, s’allarguen més d’una hora i s’imparteixen en horari de tardes al carrer de Jacint Verdaguer, 6.

Suport a l’empadronament

En paral·lel, la plataforma Cubelles Acull també ha iniciat un programa d’acompanyament i suport a l’empadronament per a persones veïnes del municipi de diferents orígens per tal que puguin completar els tràmits administratius bàsics i puguin accedir, així, als diferents serveis als quals tenen dret com qualsevol altre resident de la vila. El col·lectiu, nascut recentment de l’impuls d’un grup de cubellenques i cubellencs de diferent procedència i compromès amb el principi de solidaritat entre les persones independentment de la seva situació administrativa i lloc de naixença, pretén contribuir a l’assoliment de la plena igualtat de drets de tothom i la lluita contra el racisme i la xenofòbia.

En aquesta línia, Cubelles Acull va organitzar el 21 de març l’acte de commemoració del Dia Internacional Contra el Racisme, que va tenir lloc a la plaça del Castell i on veïns de la vila de diferents orígens van llegir un manifest reivindicatiu. Qualsevol persona que vulgui sumar-s’hi a la plataforma pot fer-ho contactant mitjançant el correu electrònic coopcubelles@gmail.com o bé mitjançant Facebook.com/Cubelles-acull.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local