Lleure infantil

30 anys d’històries al centre d’Esplai Drac Màgic de Vilanova i la Geltrú

El C.E. Drac Màgic ha organitzat una exposició al Centre d’Art Contemporani, La Sala per commemorar el seu 30 aniversari

30 anys d’històries al centre d’Esplai Drac Màgic de Vilanova i la Geltrú. Ajuntament de Vilanova

30 anys d’històries al centre d’Esplai Drac Màgic de Vilanova i la Geltrú. Ajuntament de Vilanova

El Centre d’Esplai Drac Màgic recorda 30 anys de moments, records i emocions amb una exposició al Centre d’Art Contemporani La Sala perquè tothom conegui les experiències que han viscut durant tot aquest temps i com és el dia a dia de l’esplai. La mostra es podrà visitar del 9 d’abril al 2 de maig.

L’exposició proposa un viatge per la seva història per on han passat molts nens, nenes, monitors i monitores fent de l’esplai un lloc educatiu i de lleure. El viatge comença per l’origen, l'any 1989, quan un grup de joves va tirar endavant un projecte que es va convertir en el que avui dia és un centre de referència a Vilanova i la Geltrú. A partir d’aquí, al llarg de l’exposició es pot veure el calendari d’un any qualsevol a l’esplai, des del moment que s’inicia un curs al setembre fins al final, a l’estiu, a través de fotografies de tots aquests anys, algunes més antigues i d’altres més recents; material, com llibretes i calendaris de la preparació del curs; explicacions de com era abans l’esplai i com és actualment i diferents objectes emblemàtics.

Durant el transcurs hi ha una enumeració perquè el visitant no es perdi, ja que la màgia de l’exposició és que pugui anar revivint en cada punt (hi ha 31) com és un any d’esplai, com s’organitza i com és viu. Al llarg de l’exposició, els monitors han preparat un joc compost per enigmes pensat tant per grans com per petits i que així la visita sigui més interactiva.

Tot comença l’any 1989 a Vilanova i la Geltrú, al barri de Sant Joan. Amb els anys han viscut molts canvis tant a dins com a fora de l’esplai. Un dels més importants va ser el traspàs del local a l’Ermita de Sant Joan, on des del 2011 cada dissabte fan esplai.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!