Robatori

Ingressen a presó dos homes per cometre robatoris amb força als municipis de Bellvei i Cervelló

Els arrestats van acreditar-se davant els Mossos d'Esquadra amb documentació italiana falsificada

ACN Bellvei 13-04-2021 16:46 Lectures 1508
Pla general d'un dels pisos on els lladres van entrar a robar. Imatge cedida el 13 d'abril del 2021. Mossos d'Esquadra

Pla general d'un dels pisos on els lladres van entrar a robar. Imatge cedida el 13 d'abril del 2021. Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra van detenir el passat 9 d'abril dos homes i una dona, d'entre 25 i 33 anys i veïns de Salou (Tarragonès), com a presumptes autors de tres robatoris i un delicte de falsificació documental. Dels tres robatoris, un se li atribueix a la dona i els altres dos als homes. La investigació va iniciar-se el passat 25 de febrer quan la policia van tenir coneixement que s'havien produït dos robatoris a domicilis en un espai de temps molt curt, poc més d'una hora, a les poblacions de Bellvei (Baix Penedès) i Cervelló (Baix Llobregat). En lladres van escalar les cases unifamiliars on van forçar amb un tornavís els accessos secundaris i van sostreure diverses joies i diners.

Segons els investigadors, el grup es repartia les tasques de vigilància, selecció d'objectius i l'autoria dels delictes. Tot apuntava, per les característiques dels fets, que es tractaria de professionals que sempre utilitzaven guants per dificultar la seva identificació. El passat 24 de març, durant la fase d'investigació, es va localitzar a Salou el vehicle amb el qual havien fugit després de cometre els robatoris. Gestions posteriors van permetre localitzar el pis on residien els investigats.

Finalment, el passat divendres es va detenir els dos autors dels robatoris a Bellvei i Cervelló. També es va detenir una dona relacionada amb els detinguts que estava investigada per un robatori amb força comès el 4 de març en un pis de Reus. Durant l'escorcoll es van recuperar part de les joies sostretes per la detinguda, roba que els lladres haurien utilitzat en els robatoris i, en el pàrquing, el vehicle utilitzat en els dos fets. Al seu interior hi havia diverses eines susceptibles per cometre il·lícits penals.

En el moment d'identificar-se, els tres arrestats van facilitar documentació italiana falsificada. Un cop comprovada la seva falsedat, els agents també els van atribuir un delicte de falsificació documental. La investigació continua oberta i no es descarten noves detencions. Els dos homes detinguts van a passar dissabte passat a disposició judicial davant del jutjat en funcions de guàrdia de Vendrell i el jutge va decretar el seu ingrés a presó.

Ensenyament

Alerta. L'escola no està ensenyant a llegir

Jordi Larregola

Estem aconseguint la farsa perfecta de reduir les estadístiques de fracàs escolar i, alhora, tenir la meitat de la població jove incapacitada per a l'accés autònom a la cultura

ENQUESTA WEB

Amb la mirada posada al 9 de maig, data en què decau l'estat d'alarma, el Govern preveu l'escenari que es pugui aixecar el toc de queda nocturn si les dades actuals es consoliden

El 9 de maig s'aixeca l'estat d'alarma. Creus que és necessari mantenir el toc de queda?


No