Ciberseguretat

Els Mossos recullen més de 90 denúncies d'usuaris que han rebut amenaces i extorsions en webs de serveis sexuals

Els estafadors contacten les víctimes a través de missatges i trucades per reclamar-los una compensació econòmica

Els Mossos recullen més de 90 denúncies d'usuaris que han rebut amenaces i extorsions en webs de serveis sexuals. Mossos d'Esquadra

Els Mossos recullen més de 90 denúncies d'usuaris que han rebut amenaces i extorsions en webs de serveis sexuals. Mossos d'Esquadra

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Els Mossos d'Esquadra alerten d'un augment significatiu de les amenaces i extorsions a usuaris de webs relacionades amb l'oferta de serveis de sexuals. En els darrers tres mesos, el cos ha rebut més de 90 denúncies de diverses persones que han patit algun tipus d'amenaça telefònica després de consultar algun anunci inclòs en aquests portals. Les víctimes, després d'haver mantingut contacte telefònic amb els i les suposades treballadores sexuals, comencen a rebre un seguit de trucades i missatges d'un suposat "proxeneta" que, amb violència verbal, els reclama el pagament d'una compensació econòmica per haver molestat o haver fet perdre el temps a les seves treballadores.

En tots els fets investigats el patró delictiu es repeteix: els autors insereixen anuncis falsos a les pàgines web de contactes sexuals i esperen que els potencials clients hi contactin. Davant la impossibilitat de prestar el servei, inicien un assetjament constant a les víctimes, amb amenaces verbals de mort i l'enviament de missatges amb vídeos i imatges amenaçadores, als quals normalment s'exhibeixen armes de foc. Els policies han pogut comprovar que aquests vídeos i imatges els han obtingut els extorsionadors de les xarxes socials i estarien totalment desvinculats de la seva capacitat delictiva.

Amb aquestes comunicacions els extorsionadors intenten crear un clima d'intimidació a les víctimes perquè satisfacin mitjançant ingrés en compte bancari o transferència el pagament sol·licitat, normalment una quantitat econòmica fàcilment assolible en un curt termini de temps i que pot variar en funció de les persones.

Els Mossos recomanen que davant la recepció d'aquest tipus de trucades o missatges no els responguin i que no s'alarmin ja que l'amenaça no s'ha de considerar com a real. Es recomana bloquejar el telèfon des del qual es reben les amenaces i adreçar-se a la comissaria de Mossos més propera, amb tota la informació de referència, per interposar la corresponent denúncia.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local