Memòria 2020

La Policia Local de Vilafranca va aixecar 3.900 actes durant l'any passat per incompliemt de la normativa sanitària

Montfort: 'el 2020 va ser un any molt complicat per tothom i també per la Policia que va haver de fer complir normatives canviants i de difícil comprensió per part de la ciutadania'

La Policia Local de Vilafranca va aixecar 3900 actes durant l'any passat per incompliemt de la normativa sanitària. Ramon Filella

La Policia Local de Vilafranca va aixecar 3900 actes durant l'any passat per incompliemt de la normativa sanitària. Ramon Filella

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Fins a 3.897 actes va aixecar la Policia Local de Vilafranca entre el març i el desembre de l'any passat per infraccions relacionades de manera directa amb la normativa sanitària de la Covid-19. D'aquestes, 1.481 ho van ser per desobediència durant el periode de confinament total que es va acabar el 14 de juny, 1.012 van ser denúncies dels agents per no portar la mascareta o dur-la de manera incorrecta, 1.329 per no respectar el confinament ja sigui nocturn, municipal o comarcal, 52 més per consum compartit de begudes alcohòliques i les 23 restants es van aixecar a establiments comercials o de restauració per no complir amb les restriccions fixades.

Aquestes xifres són les més destacades la memòria anual de la Policia Local vilafranquina que s'ha presentat avui a la seu de l'Enològica. El tinent d'alcalde de l'Ajuntament de Vilafranca, Joan Manel Montfort ha reconegut que “el 2020 va ser un any molt complicat per tothom i també per la Policia que va haver de fer complir normatives canviants i de difícil comprensió per part de la ciutadania”. Montfort ha assenyalat que “el cos va passar i encara està passant una prova de foc que ha obligat a un important canvi de protocol en el seu sistema de funcionament intern”.

La contrapartida positiva als efectes de la pandèmia es va produir amb el descens de la resta d'indicadors de la memoria policial del 2020. Van baixar un 32% les actuacions de seguretat ciutadana (drogues, armes o desallotjaments entre d'altres) passant dels 653 als 439 i un 23% les denúncies ja siguin per robatoris a vivendes o automòbils, robatoris amb violència, lesions o danys.

L'apartat del trànsit també va reflectir un descens d'incidències. Hi va haver un 19% menys d'accidents de circulació i un 38% menys de denúncies per faltes d'estacionament. Igualment va baixar de manera significativa (23%) la xifra de multes per infraccions de trànsit (saltar-se senyals o semàfors per exemple). En aquest darrer apartat es va passar de les 10.814 denúncies del 2019 a les 8321 del 2020.

Joan Manel Monfort ha recordat que “el menor moviment dels ciutadans durant els mesos de pandèmia ha tingut el lògic reflexe en aquestes baixades generalitzades de la conflictivitat”. El tinent d'alcalde ha posat l'accent en explicar que “la Policia Local, com a servei essencial que és, ha viscut moments molt durs en el que ha estat en contacte directe en situacions de difícil gestió”.

Per la seva banda, l'alcalde Pere Regull ha valorat la feina duta a terme pel cos de la Policia Local vilafranquina durant el 2020, una feina vinculada amb la pandèmia que encara continua avui en dia. Regull ha recordat que “el 2020 va ser un any molt diferent i en el que es va veure l'autèntica feina de servei que desenvolupa dia a dia la Policia Local”. L'alcalde ha indicat que “en els mesos més durs del confinament i en el que els efectes de la pandèmia eren devastadors, la Policia Local estava cada dia als carrers de la vila posant de manifest el seu servei de proximitat a la ciutadania. S'ha de valorar la feina d'uns servidors públics com ells que no ho han tingut fàcil”.
 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local