LGTBIfòbia

Sitges commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia amb el lema “Digues la teva contra la LGTBIfòbia!”

Enguany a la celebració ha pogut participar tothom amb una ofrena per reivindicar els drets de totes les persones

Sitges commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia amb el lema “Digues la teva contra la LGTBIfòbia!”. Susana Nogueira

Sitges commemora el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia amb el lema “Digues la teva contra la LGTBIfòbia!”. Susana Nogueira

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L’entitat Colors Sitges Link ha organitzat l’acte commemoratiu del Dia Internacional contra la LGTBIfòbia amb el lema “Digues la teva contra la LGTBIfòbia!” el 17 de maig a les 6 de la tarda davant del monument contra l’homofòbia (Triangle rosa), situat al Passeig Marítim a l’altura de la Platja de l’Estanyol. Enguany, com a novetat a altres anys, hi havia una carpa on totes les persones que vinguessin a la celebració podien participar adquirint espelmes, flors, banderes del col·lectiu i posar-ho davant del monument. També hi havia una exposició de banderes dels països on les relacions entre persones del mateix sexe ho consideren un delicte. L’acte central ha estat la lectura del manifest per part de diferents entitats en diverses llengües: català, castellà i anglès.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell; la regidora de Drets Socials, Júlia Vigó i altres regidores i regidors de l’Ajuntament de Sitges han assistit a l’acte i han fet l’ofrena floral en finalitzar la lectura del manifest.

El president de l’entitat Colors Sitges Link, Pedro Martín, ha dit que “avui a tot el món se celebra el Dia Internacional contra la LGTBIfòbia, perquè avui fa 31 anys que l’Organització Mundial de la Salut (OMS), va deixar de considerar l’homosexualitat com a una malaltia mental. Des del 2006 la nostra entitat ho celebra en el Triangle rosa pel significat que té. És un monument que va néixer deu anys després dels greus incidents del 1996, quan el govern municipal d’aquell temps va discriminar les persones homosexuals”. Martín, remarca que l’acte s’ha de continuar celebrant per reivindicar tots els drets i per aquelles persones tant del nostre país com d’altres països que encara avui dia estan discriminades.

L’entitat Colors Sitges Link, abans es deia “Gay Sitges Link” però fa poc s’han canviat el nom. Martín, ha explicat que “ens hem canviat el nom perquè volem adaptar-nos encara molt més a la realitat d’aquest col·lectiu divers, donar veu a tots els col·lectius, perquè creiem que necessitem estar tots junts per defensar els nostres drets”.

L’alcaldessa de Sitges, Aurora Carbonell, ha declarat que “malgrat en general ser una població amb mentalitats obertes, encara hi ha persones que discriminen a altres per la seva orientació sexual. Per això és molt important que se segueixi celebrant aquests actes commemoratius contra la LGTBIfòbia”. Carbonell, ha destacat que des del 17 de maig fins al 18 de juny, volien fer diverses activitats que no es podran celebrar a causa de les restriccions sanitàries, com per exemple, la Gay Pray. Però malgrat això, per continuar lluitant per les violències i discriminacions, es faran altres actes adaptats a les circumstàncies que comporta la pandèmia i aviat els anunciaran.

La regidora de Drets Socials, Júlia Vigó, ha afirmat que “encara que fa 31 anys que l’Organització Mundial de Salut (OMS) va deixar de catalogar l’homosexualitat com a una patologia de salut mental, les agressions cap al col·lectiu encara continuen. Per aquesta raó, cal sortir al carrer a reivindicar i donar visió que el fet de com vivim, com estimem i com ens identifiquem no s’ha de tractar com una malaltia. Des de l’Ajuntament de Sitges, defensem els drets de totes les persones i denunciem les discriminacions”.
 

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local