Gent gran

Pensionistes de CCOO es mobilitzen a Vilanova i la Geltrú contra la bretxa digital de les entitats bancàries

Han convocat una protesta el proper dilluns a les 10.30 davant de l’oficina de CaixaBank de la rambla Principal, 10

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Pensionistes de CCOO han convocat una mobilització a Vilanova i la Geltrú contra la bretxa digital de les entitats bancàries i per reclamar "respecte i un tracte digne a la gent gran". Segons denuncien, "l’empitjorament del servei que ofereixen les entitats bancàries és evident, i s'ha anat agreujant durant els darrers anys. Des de CCOO estem comprovant que els bancs han canviat les normes d’atenció a les persones, on s’ha imposat un sistema que exclou aquelles que no tenen capacitat per utilitzar les noves tecnologies".

Per això han programat una protesta el proper dilluns a les 10.30 davant de l’oficina de CaixaBank de la rambla Principal, 10. Les persones pensionistes i jubilades de CCOO consideren que aquesta pràctica de les entitats bancàries no contribueix al bon tracte cap a la gent gran ni a una gestió amb qualitat i posa de manifest la deixadesa en l’atenció d'aquestes entitats, i una evident manca de sensibilitat: "Primer es van establir horaris, passant a oferir l’ús del caixer amb l’ajut d’un empleat o empleada. Més tard, les persones usuàries eren adreçades als caixers, sense cap tipus d'ajuda. Un aspecte rellevant és que cada vegada hi ha més municipis sense sucursal bancària, complicant encara més aquestes gestions".

Davant aquesta situació, el Sindicat Intercomarcal de Pensionistes i Jubilats de CCOO del Baix Llobregat, Alt Penedès, Anoia i Garraf denuncia la deshumanització de les entitats bancàries i la manca d’atenció digna al col·lectiu de gent gran, i reclama que "es revisin els protocols d'atenció al públic, recuperant el tracte personal i amb  una bona qualitat de servei; que si les persones han de ser acompanyades per realitzar una gestió, que sigui el personal de l’entitat bancària qui ho faci, garantit l’autonomia individual; i l’aprovació d’una normativa que asseguri l’atenció a veïns i veïnes de municipis que s’han quedat o es puguin quedar sense sucursal bancària operativa".

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local