Connexió

Canyelles ofereix wifi gratuït i lliure a tots els ciutadans

Ha estat un dels municipis europeus escollits per al projecte WIFI4EU

Hi ha accés lliure i gratuït per a tots els ciutadans en 11 espais i equipaments públics repartits per tots els sectors urbans del municipi

Canyelles ofereix wifi gratuït i lliure a tots els ciutadans. Ajuntament de Canyelles

Canyelles ofereix wifi gratuït i lliure a tots els ciutadans. Ajuntament de Canyelles

Canyelles disposa des d'aquesta mateixa setmana de diversos punts d'accés lliure i gratuït a Internet d'alta velocitat en diversos espais exteriors i equipaments públics del municipi. Ha estat  un dels municipis europeus escollits per impulsar el projecte 'WIFI4EU', una iniciativa que promou el lliure accés a la connectivitat wifi d'alta capacitat en espais públics de tot Europa.

Canyelles fa un pas més en la millora de la connectivitat i l'accés públic a Internet per a la població i en la dotació de serveis de més i millor qualitat per a tots els ciutadans. La concessió del servei és fruit del treball i la voluntat del govern canyellenc per millorar els serveis de telecomunicacions al municipi, assegura l’alcaldessa de Canyelles, Rosa Huguet. Una millora que ajuda també a donar impuls a la competitivitat del municipi i que dona resposta a la creixent necessitat de connectivitat dels ciutadans.

Canyelles és un dels 200 municipis espanyols escollits per la Comissió Europea en el marc de  la primera convocatòria del programa comunitari WiFi4EU.

El projecte ha representat una inversió de 15.000 euros, finançats íntegrament per la Unió Europea, que han servit per instal·lar les connexions repartides per tots els sectors del municipi, en els punts on ha estat possible fer-ho tècnicament. S'ha fet un esforç per maximitzar els recursos disponibles per fer arribar la connexió als diferents nuclis urbans del municipi.


Els punts de lliure accés a Internet són:

  *   Ajuntament
  *   Sala multicultural
  *   L'Artífex
  *   Local social de la Gent Gran (Futur espai Coworking i Biblioteca Virtual)
  *   Plaça del Casal
  *   Pavelló municipal
  *   Local social de Can Dori
  *   Plaça de Can Dori
  *   Local social de Can Roca
  *   Local social de Les Palmeres
  *   Mirador Montserrat-Montseny (Daltmar)

FÀCIL ACCÉS

Per poder accedir a la nova xarxa wifi, només cal estar dins la cobertura dels punts de connexió, seleccionar WIFI4EU i iniciar la sessió. Tots els llocs on hi ha connexió ja estan operatius i pròximament estaran identificats amb un rètol. Un cop connectats a la nova xarxa, es podrà navegar gratuïtament.

Aquestes infraestructures permeten als ciutadans accedir a un portal captiu que, a través d'un control de credencials, donarà accés al servei wifi d'alta velocitat a les persones usuàries durant un temps limitat per connexió. En el moment de connectar-se per primer cop a la xarxa wifi, els usuaris seran redirigits a una pàgina segura d’inici de sessió. Un cop connectats, podran navegar gratuïtament. Tot i això, es limitaran cert tipus de connexions per impedir l’ús de la xarxa per consultar webs amb contingut de risc.

L'objectiu final de 'WIFI4EU' és que qualsevol ciutadà pugui connectar-se a internet de manera gratuïta en tot el territori europeu sense haver de donar credencials cada vegada. D'aquesta manera es podrà navegar lliurement des de qualsevol punt europeu amb les mateixes credencials.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!