Accés a la universitat

La UPC de Vilanova instal·la sondes per monitorar la qualitat de l’aire interior en aules on es faran les PAU

El projecte QaireUPC forma part de les accions de la UPC per fer front a la COVID-19 i tenir uns campus més protegits

La UPC de Vilanova instal·la sondes per monitorar la qualitat de l’aire interior en aules on es faran les PAU. UPC

La UPC de Vilanova instal·la sondes per monitorar la qualitat de l’aire interior en aules on es faran les PAU. UPC

El projecte QaireUPC forma part de les accions de la Universitat Politècnica de Catalunya per fer front a la COVID-19 i tenir uns campus més protegits, i té com a objectiu fer el seguiment de la qualitat de l'aire interior de la Universitat. En la primera fase del projecte, que ha tingut lloc el primer semestre del 2021, s'han avaluat diferents espais dels campus, aprofitant els dies en què hi ha hagut ocupació a les aules, biblioteques, laboratoris o espais de treball.

En aquesta segona fase, s’instal·laran sondes permanents a 80 de les aules on es duran a terme les PAU. Es tracta de sondes sense fil (tant a nivell d'alimentació com de connexió) i que subministraran dades de concentració de CO2, de temperatura i d'humitat relativa en temps real i que es podran consultar en obert al web www.upc.edu/sirena. El sistema generà alarmes i informes a fi de detectar excessos en la concentració de CO2 a les aules.

En concret, s’instal·laran 45 sondes a diverses aules del Campus Diagonal Nord i 13 al Campus Diagonal Sud, a Barcelona; 11 al Campus del Baix Llobregat, a Castelldefels; quatre a l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Vilanova i la Geltrú (EPSEVG) i altres set a l’Escola Politècnica Superior d’Enginyeria de Manresa (EPSEM).

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!