LGTBIfòbia

La comunitat educativa i l'Ajuntament del Vendrell pinten la bandera LGTBI sobre les amenaces

Aquest migdia s'ha llegit una declaració institucional i tots els grups municipals han expressat la més ferma condemna davant d’aquests fets tan greus

La comunitat educativa i l'Ajuntament del Vendrell pinten la bandera LGTBI sobre les amenaces. Ajuntament del Vendrell

La comunitat educativa i l'Ajuntament del Vendrell pinten la bandera LGTBI sobre les amenaces. Ajuntament del Vendrell

L’Ajuntament del Vendrell ha condemnat els atacs de LGTBIfòbia que s’han produït aquest passat cap de setmana a la zona escolar, en un espai proper a un dels instituts públics del municipi i dins del seu recinte: "Es tracta d’unes pintades que atempten contra la dignitat del col·lectiu LGTBI en un espai que ha de ser de llibertat, de tolerància i d’exemplificació de la diversitat sexual".

Aquest dilluns han aparegut dues pintades contra el col·lectiu LGTBI en un passatge situat entre l'institut Baix Penedès i l'escola Pau Casals del Vendrell, a la zona escolar del municipi. Els grafits arriben després que divendres els mateixos vàndals cremessin una bandera multicolor que hi havia penjada a l'institut. "Això és un avís. La propera vegada que poseu aquesta mariconada, serà pitjor", han escrit els autors en una de les pintades. En un segon grafit, descriuen les sigles LGTB com a "Los Gilipollas Trastornados Bisexuales". El regidor de Polítiques de Gènere i Igualtat del Vendrell, Christian Soriano, ha condemnat els fets: "És un atac molt greu en un espai que hauria de ser símbol de llibertat i tolerància". El govern municipal i representats de tots els grups polítics han convocat aquest dimarts els mitjans de comunicació per mostrar una repulsa unànime.

Per aquest motiu, aquest matí, el regidor de Polítiques de gènere, igualtat i drets LGTBI+, Christian Soriano, la direcció del centre educatiu i membres de la Policia Municipal, Mossos d’Esquadra i dels grups municipals s’han reunit per avaluar els fets i, per una banda, veure quines accions dur a terme per condemnar aquests fets i , per una altra banda, començar a treballar en un pla de formació urgent per fer pedagogia sobre el col·lectiu LGTBI i la diversitat sexual.

En aquest sentit, a les 12 del migdia s’ha fet una declaració institucional en què el regidor de Polítiques de gènere, igualtat i drets LGTBI+ i els grups municipals han expressat la més ferma condemna davant d’aquests fets tan greus. Christian Soriano ha manifestat que “aquests fets són d’especial rellevància i d’extraordinària gravetat i des de l’Ajuntament del Vendrell fem una condemna ferma i sense matisos. Hem de ser contundents davant de la gravetat d’aquests fets i, alhora, hem de reforçar la formació adreçada a la població més jove sobre el col·lectiu LGTBI i la diversitat sexual”. I els grups municipals també han mostrat el seu rebuig a aquests fets donant el seu suport a la declaració institucional.

Després d’aquesta declaració de condemna als fets, s’ha procedit a pintar amb els colors de la bandera LGTBI+ a sobre de les pintades.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!