Drogues

Un robatori de marihuana destapa una plantació il·legal al carrer Ter del Vendrell

La policia local ha detingut aquesta matinada dos individus que havien robat 25 quilos de marihuana seca d'una plantació 'indoor'

Redacció El Vendrell 10-06-2021 11:38 Lectures 1868
Un robatori de marihuana destapa una plantació il·legal al carrer Ter del Vendrell. Ajuntament del Vendrell

Un robatori de marihuana destapa una plantació il·legal al carrer Ter del Vendrell. Ajuntament del Vendrell

Un robatori de marihuana ha destacat una plantació il·legal al carrer Ter del Vendrell. La policia local ha detingut aquesta matinada dos individus que havien robat 25 quilos de marihuana seca d'una plantació 'indoor'. Els lladres van ser enxampats per una patrulla que feia el torn de nit i va permetre destapar l'existència de la plantació il·legal.

Segons fonts municipals, durant el patrullatge preventiu habitual de torn de nit, poc després de la mitjanit, una dotació de la Policia local va detectar una forta olor a marihuana en un carrer de la zona de l’Eixample. Els agents van baixar del vehicle policial per observar la zona amb deteniment i intentar detectar d'on procedia aquesta forta olor. La patrulla va sentir sorolls provinents d'uns matolls, en un principi sospitaven que podia ser algun tipus d'animal, ja que es tracta de la part posterior i boscosa, lloc habitual de moviment de senglars. Va ser llavors quan van veure una casa amb llum en un lateral, una llum potent possiblement d'una plantació indoor, des del carrer Besòs.

Van tornar a sentir sorolls de la part del bosc, i mentre un agent s'amagava per observar qualsevol moviment des de la part boscosa del darrere de la vivenda, els altres agents es van apropar a l'altra part de la casa. Van escoltar sorolls i van veure moviment d’unes persones que volien fugir. Es va iniciar una persecució a peu pel matollar, mentre l'agent va pujar al vehicle i va intentar barrar-los el pas.

Abans que arribessis els reforços policials, els agents van detenir una persona i van localitzar un sac amb marihuana que havien llençat en fugir. Es va comprovar que aquestes persones provenien d'una casa ubicada al carrer Ter, intersecció amb Carrer Segre.  L’habitatge estava molt tancat, molt hermètic, i hi havia indicis clars de plantació i es va detectar que la tanca d'aquesta casa havia estat forçada.

Un agent va entrar per la part de la tanca que havia estat forçada i va trobar a l'interior dues palanques de ferro i tres bosses més plenes de marihuana preparades per endur-se-les, així com una bossa amb tisores de poda i guants. Els agents van localitzar a l'interior de l'habitatge una plantació de marihuana, amb una part recollida i un gran nombre de plantes de marihuana en torreta; així com un altre espai que estaven preparant per tal d'ampliar la plantació; una desbrossadora, pots d'escuma de polietilè per segellar, dotzenes de caixes d’alvèols per fer planter, centenars de torretes, tubs de refrigeració, entre altres estris.

Les patrulles van fer una batuda per la zona per intentar localitzar a l'acompanyant del detingut: "un agent va anar discretament cap a la zona boscosa de l'N-340, mentre els altres inspeccionaven la vivenda; va sentir soroll i va demanar suport i van acorralar i detenir a l'altre individu.

Els dos van quedar detinguts per un presumpte delicte contra la salut pública. Segons els indicis que es tenen, els detinguts haurien rebut l’encàrrec de robar la substància i haurien entrat al domicili fent fugir al cuidador.

La policia local del Vendrell, amb el suport dels Mossos, van intervenir quatre bosses de plàstic de la brossa de color negre plenes de marihuana i dues palanques de ferro. Aproximadament es tracta de 25 quilos de marihuana seca. A més, es va fer la intervenció temporal d’un vehicle BMW.

Un robatori de marihuana destapa una plantació il·legal al carrer Ter del Vendrell
Ensenyament

Alerta. L'escola no està ensenyant a llegir

Jordi Larregola

Estem aconseguint la farsa perfecta de reduir les estadístiques de fracàs escolar i, alhora, tenir la meitat de la població jove incapacitada per a l'accés autònom a la cultura

ENQUESTA WEB

A les portes del final del curs escolar, segurament ja heu començat a preparar les vacances. Mar, muntanya, viatge a l'estranger, sortides a l'entorn més proper...

On marxareu de vacances aquest estiu?

A una destinació catalana
A una destinació dins de l'Estat
A una destinació a l'estranger
Ens quedem a casa