Pla de Transició al Treball

L’alumnat del PTT-Vendes de Vilafranca recapta més de 600€ per a la defensa de la natura

Aquest any, l’entitat seleccionada ha estat l’Associació Bosc Verd, col·lectiu ecologista dedicat a la protecció i millora del medi ambient

L’alumnat del PTT-Vendes de Vilafranca recapta més de 600€ per a la defensa de la natura. Ajuntament de Vilafranca

L’alumnat del PTT-Vendes de Vilafranca recapta més de 600€ per a la defensa de la natura. Ajuntament de Vilafranca

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

Com és ja tradició, l’alumnat del PFI-PTT de Vilafranca, del perfil d’Auxiliar de vendes, oficina i atenció al públic, ha dedicat el projecte integrat del curs 2020-2021 a fer difusió i a recaptar fons per a una entitat solidària i sense ànim de lucre de la comarca de l’Alt Penedès.

Aquest any, l’entitat seleccionada ha estat l’Associació Bosc Verd, col·lectiu ecologista dedicat a la protecció i millora del medi ambient, que s’ocupa de temes tan diversos com ara la salut dels boscos, la gestió dels residus, la problemàtica d'algunes noves infraestructures i la conscienciació ciutadana.

Basat en l’aprenentatge productiu, el projecte té com a finalitat que l’alumnat integri i posi en pràctica les seves competències en tècniques de vendes, gestió de comandes, atenció al client, animació del punt de venda i emprenedoria, així com potenciar el desenvolupament de les actituds necessàries per a la seva incorporació al món del treball.

El projecte ha tingut una durada de 40 hores i ha constat de diverses etapes: coneixement de l’entitat beneficiària, disseny i creació de productes per a recaptar fons i comercialització dels productes i de difusió de l’entitat i les seves actuacions mitjançant una parada al mercat de la Pelegrina i accions de venda directa i d’informació als vianants.

Finalment, en un acte celebrat recentment l’alumnat va exposar les accions realitzades i va lliurar els 606€ recaptats pels joves a l’entitat. Joan Cristià, representant de Bosc Verd, va explicar a quines accions de millora de l’entorn natural serien destinats i va agrair la tasca realitzada per aquest grup de joves.

El projecte ha rebut una molt bona valoració per part dels joves que hi ha participat, que han manifestat la seva satisfacció no només pel treball realitzat, les habilitats adquirides i els aprenentatges assolits sinó, i sobretot, per haver pogut aportar el seu granet de sorra a la defensa de la natura.

Els Programes de Formació i Inserció-Pla de Transició al Treball PFI-PTT es duen a terme mitjançant la cooperació entre el Departament d'Ensenyament de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Vilafranca del Penedès.

La regidora d’Educació, Xell Montserrat, recordava que els PTT-PFI són recursos “molt ben valorats que ofereixen oportunitats als joves que no s’han graduat i molt important per oferir segones oportunitats a l’hora de reduir l’abandonament escolar prematur. Aquest és un objectiu estratègic de país i pel que des de l’Ajuntament de Vilafranca estem treballant intensament amb diferents propostes”.  La regidora  ha destacat la importància també de la sensibilització vers el medi ambient i el fet de “teixir aliances amb altres entitats del territori”.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!
SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local