Conflicte Laboral

El Vendrell convoca nou places d'oposició a la Policia Local i pal·lia parcialment l'etern reclam dels sindicats

Els treballadors fa anys que denuncien la inestabilitat d'una plantilla formada per una quarta part d'interins

Detall d'un vehicle de la Policia Local del Vendrell. ACN

Detall d'un vehicle de la Policia Local del Vendrell. ACN

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 3€ al mes sense permanència.

L'Ajuntament del Vendrell ha aprovat la convocatòria del concurs-oposició de nou places d'agents de la Policia Local. Són sis places d'accés lliure i tres de mobilitat horitzontal, les quals resolen parcialment l'històric reclam dels sindicats. I és que fa anys que els treballadors denuncien que una quarta part de la norantena de membres del cos la formen interins, sense plaça fixe. Una queixa que han intensificat els últims mesos. El consistori ha assenyalat que, amb les nou noves places, la taxa d'interinatge dins la Policia Local se situarà dins la normativa. En serà una excepció la temporada d'estiu, quan hi ha un reforç puntual de 12 agents interins més, els quals s'han acabat d'incorporar aquesta darrera setmana.

L’alcalde del Vendrell, Kenneth Martínez, ha destacat que és el primer cop en 10 anys que al municipi es convoquen places de funcionaris de Policia Local, "per continuar millorant en seguretat ciutadana i reduir la taxa de temporalitat a l’administració local”.

El malestar de la plantilla per l'alt volum d'interins havia dut a una acumulació de baixes i indisposicions durant les últimes setmanes, fins el punt que durant diversos caps de setmana a la Policia Local no hi ha hagut patrulles durant els torns de nit. Les emergències les han hagut d'atendre els Mossos d'Esquadra, mentre la comissaria ha estat custodiada per vigilància privada.

Inicialment els sindicats van desvincular les baixes del conflicte laboral, però al cap de poc temps van admetre que bona part de les indisposicions eren per estrès derivat de la inestabilitat a la feina i de la falta de formació entre companys. En aquest sentit, recordaven que diversos agents havien començat a patrullar sense tenir la formació mínima necessària com a policia local.

Les deficiències de la comissaria i l'incompliment de compromisos laborals per part de l'Ajuntament eren altres motius als quals els sindicats atribuïen l'estrès dels agents que agafaven la baixa quan arribava el torn de cap de setmana.

El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors per defensar un periodisme més independent, lliure i plural.

Subscriu-te ara!


Articles d'opinió


SUBSCRIU-TE

Dona suport al periodisme local col·laborant amb nosaltres i fes-te’n subscriptor per només 1€ setmanal sense permanència. El periodisme de proximitat necessita del compromís dels seus lectors.

Subscriu-te ara! Al periodisme local