Curs 2020/21

El projecte Traca formarà el professorat sobre el consum de drogues en els joves

L’objectiu del curs és oferir un espai virtual per debatre sobre el consum de drogues i els seus efectes, i crear un protocol d’intervenció amb els centres educatius

El projecte Traca formarà el professorat sobre el consum de drogues en els joves. CC Garraf

El projecte Traca formarà el professorat sobre el consum de drogues en els joves. CC Garraf

El Projecte Traca del Consell Comarcal del Garraf i el Centre de Recursos Pedagògics del Garraf organitzen un curs sobre el consum de drogues en persones joves, dirigit al professorat de secundària, batxillerat i formació professional de la comarca. El curs, de 15 hores de durada, es realitzarà durant el mes de juliol en format virtual i està inclòs dins del Pla de Formació de Zona del Garraf.

L’objectiu del curs “Prevenció de drogodependències: tabac, alcohol, cànnabis i altres substàncies” és oferir un espai per debatre sobre el consum de drogues i els seus efectes, així com crear un protocol d’intervenció amb els centres educatius per a treballar de manera pedagògica amb les persones joves i les seves famílies, en casos de consum dins dels instituts.

El curs serà impartit per Lluís Cucurull, tècnic de prevenció de drogodependències del Consell Comarcal del Garraf, i comptarà amb intervenció de professionals del Centre d'Atenció i Seguiment de Drogodependències – CAS Garraf i dels Mossos d'Esquadra.

Activitats del Projecte Traca durant aquest curs

Durant el curs 2020-2021, en el marc del Projecte Traca s’han fet 75 xerrades als centres educatius de Canyelles, Cubelles i Olivella, als centres de formació professional i als espais joves.

D’altra banda, s’han atès 18 casos per consultes relacionades amb el consum de drogues i s’han distribuït als instituts els cartells i adhesius de la campanya “Posem tots els cossos de moda”, que busca fomentar actituds positives de respecte i inclusió entre joves, i treballar l’esperit crític en relació a la imatge personal i les característiques físiques.

El Projecte Traca compta amb la participació dels ajuntaments de Canyelles, Cubelles i Olivella, i treballa en la prevenció de conductes de risc relacionades amb el consum de drogues, i altres temes com el respecte, l’afectivitat i la sexualitat amb joves d’aquests municipis.

Pots rebre al teu correu electrònic tots els articles d'opinió amb el nostre butlletí diari de titulars o amb el nostre butlletí setmanal. Inscriu-t'hi de manera gratuïta ara!Articles d'opinió


També et pot interessar

SEGUEIX-NOS

Si voleu rebre per e-mail les notícies de la setmana i la millor agenda cultural del cap setmana, apunteu-vos als nostres butlletins.

Butlletins gratuïts Subscriu-te ara!